Centenar: Sub semnul Coroanei Regale. Coroana Regală a României înnobilează prin prezență a 28-a ediție a Festivalului Național de Teatru
20 October 2018
FNT ON AIR la Radio România Cultural – Levantul lui Mircea Cărtărescu
22 October 2018

FNT ON AIR la Radio România Cultural – Migraaaanţi sau Suntem prea mulţi pe nenorocita asta de barcă

Radio România continuă seria secţiunilor ON AIR ale Festivalului Naţional de Teatru printr-o excepțională selecție radiofonică, difuzată în perioada 19-29 octombrie 2018, la Radio România Cultural. Pe frecvențele din toată țara și pe www.radioromaniacultural.ro, veți putea asculta spectacole ce vor reprezenta alternativa radiofonică a unor montări aflate în selecţia finală a festivalului, dar și spectacole care au fost laureate, de-a lungul anilor, cu premii UNITER sau cu premii internaționale.

Matei Vişniec este cel mai jucat dramatrug român al ultimilor 25 de ani pe scenele teatrelor româneşti. Piesele sale sunt montate în peste 30 de ţări din Europa, America şi Asia şi invitate în marile festivaluri internaţionale de teatru. Un spectacol pe un text al său, Migraaaanţi sau Suntem prea mulţi pe nenorocita asta de barcă, în regia lui Mihai Lungeanu, sunteti invitați să ascultați duminică, 21 octombrie de la ora 19.00, in cadrul secțiunii ON AIR a Festivalului Național de Teatru,  la Radio România Cultural. Inspirată din actualitate, piesa cartografiază complexitatea fenomenului migraţiei cu care se confruntă azi Europa. Destine individuale confruntate cu alegeri imposibile, dar şi decizii politice controversate, ridică în piesa lui Matei Vişniec chestiunea repetării greşelilor în istorie. Şantajul refugiatului disperat, înălţarea gardurilor de sârmă ghimpată la graniţele UE, traficul ilegal de persoane, discursul politicianist, toate virează în situaţii tragic-absurde ce conduc la dezumanizare şi chestionează viitorul acestui spațiu.