A 10-a oprire a Caravanei Docuart este în orașul Roman
29 May 2018
Filmul „Inimi cicatrizate”, în regia lui Radu Jude, a câștigat Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film „Motive Evreieşti” de la Varşovia
29 May 2018

Galactoria 2018

În perioada 3 – 10 iunie 2018, Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca organizează cea de-a XV-a ediție a Festivalului absolvenților de teatru „Galactoria”, tema fiind ”schimbă”: schimbă stilul, schimbă gândirea, schimbă-te prin teatru!

În cele 8 zile ale festivalului vor avea loc peste 20 de spectacole de teatru jucate de absolvenți, atât în limba română, cât și în limba maghiară. De asemenea, se anunță workshopuri și conferințe, lansări de carte, seri de poezie și alte surprize precum concertul lui Alex Ștefănescu ”9 piese de teatru remixate” sau ImproVshow-ul de la trupa Silver.

Una dintre conferințe va fi despre teatrele independente și va fi moderată de criticul Iulia Popovici alături de alte nume precum Ovidiu Mihăiță (fondator și regizor la Auăleu Teatru și președintele Asociației Teatrelor Independente), George Remeș (fondator Godot Cafe-Teatru București), Oana Mardare, fondator Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca, Corina Bucea (manager Fabrica de Pensule), Csepei Zsolt (membru Váróterem Projekt, Cluj), Vlad Basarabescu (membru Cuibul Artiștilor, București).

Dramaturgul și criticul de artele spectacolului Gina Șerbănescu împreună cu coregrafa Andreea Belu vor realiza o conferință-workshop despre „Rolul dramaturgiei coregrafice în dezvoltarea artei actorului”.

Galactoria este un festival unic în România datorită conceptului dinamic și scopului de a pune în valoare noua generație de artiști prin contact direct cu potențiali angajatori: directori de teatre, regizori de teatru și film, critici de teatru. Spectacolele din cadrul acestui festival abundă în culori, subtilități și te aduc față-n față cu adevărul suprem: Cine suntem noi? Curiozitatea, talentul, răbdarea, curajul, ludicitatea și munca s-au împletit pentru a scoate pâinea cea de toate zilele și a ne-o servi direct pe suflet, pentru noi, de la ei – actori, regizori, teatrologi și profesorii acestora. Schimbă hrana și servește artă.

Mai jos, aveți programul festivalului iar pentru mai multe detalii accesați pagina de facebook https://www.facebook.com/Galactoria2018/ .