Târgul de Carte GAUDEAMUS LITORAL 2018 se deschide astăzi, în Piațeta Perla din Mamaia
11 August 2018
GAUDEAMUS LITORAL | Daniel Citirigă, președinte de onoare: „Cartea și radioul au o legătură directă și anume nevoia de informație și de aflare a adevărului“
11 August 2018

GAUDEAMUS LITORAL | Nouă scriitori dobrogeni dau startul evenimentelor culturale la cel mai important târg de carte al verii

Prima zi a Târgului de Carte Gaudeamus Litoral 2018 debutează cu un important eveniment literar sub egida Editurii Ex Ponto.

Nouă scriitori dobrogeni își lansează volumele în cadrul ediției a X-a a evenimentului cultural organizat de Radio România, în parteneriat cu Primăria Constanța.

Astfel, de la orele 18:30,  sunteți așteptați la întâlnirea cu cei nouă autori și scrierile lor inedite, consacrate mării, spațiului danubian, frumuseților Dobrogei sau unor mari personalități, așa cum este volumul „Codul lui Ovidius Naso. Perfuzii contra uitării“,  o colecție de eseuri semnate de medicul și omul de cultură constănțean, Vasile Sârbu.  Alături de el vor mai avea lansarea volumele: „Arhitecturi selenare. Poeme ultramarine“ – Remus Valeriu Giorgioni; „Niciodată nu spune unei zile că e ordinară“–  poeme de Ottilia Ardeleanu; „Dragoste deşertică“ – un roman ce aparține lui  Constantin Costache; scriitoarea Emilia Dabu vă cheamă să deschideți alături de ea „Portalul iubirii“, un nou volum de versuri care îi poartă semnătura; „Capidava. Istoria unui sat dunărean“  este volumul de tip monografie cu care Cornelia Cărpuş speră să capteze interesul publicului pasionat de istorie; „Meleagul de lângă inimă“  – proză scurtă de Costache Tudor; Florin Alexandru ne face cunoștință cu „Artizanul păcatelor“, în cel mai nou roman care îi poartă semnătura; iar chirurgul Dumitru Octavian Unc ne propune o incursiune plină de emoție în versuri intitulată „Elegii euxine“.

Evenimentul va fi moderat de reprezentantul editurii Ex Ponto, scriitorul Ovidiu Dunăreanu, fost președinte al Filialei Dobrogene a Uniunii Scriitorilor.

Tot de la orele 18:00 începe prima Tombolă GAUDEAMUS, concurs care se va repeta după alte 90 de minute. Este felul nostru de a vă mulțumi și premia că ne sunteți alături când marcăm 90 de ani de Radiodifuziune publică în România.

Începând cu orele 19:40, aveți o nouă întâlnire literară, de această dată cu Daniel Meze și Gheorghe Știrbu, în cadrul conferinței „Ce este și ce nu este Cabala? Demistificarea înțelepciunii Cabala“, sub egida editurii Ari.

La  21:00 și 22:30 v-am pregătit noi  runde de Tombolă GAUDEAMUS. Așadar, vă așteptăm alături de noi, în Piațeta Perla din Mamaia, să celebrăm așa cum se cuvine cultura, cei 100 de ani de România și cele nouă decenii de când vă suntem alături pe calea undelor.