Metoda investigației – secretul pentru o educație eficientă
14 March 2017
Unde sunt padurile? Unde este confuzia?
15 March 2017

Hakatonul Innovation Labs în 4 mari orașe universitare: Sibiu, Iași, Timișoara și Cluj-Napoca

În weekend-ul 11-12 martie la Iași, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara a avut loc selecția celor mai bune echipe calificate pentru competiția Innovation Labs. Ca și în București a fost un maraton, hakaton, cum este denumit de organizatori, de peste 24 de ore în care tinerii cei mai inovativi au realizat și prezentat machetele și proiectele lor, care la finalul acestei competiții pot deveni produse vandabile pe piață. 
Innovation Labs este o competiție care susține și promovează ideile inovative ale tinerilor care au potențial de a fi transformate în start-up. Cu alte cuvinte este încurajat potențialul antreprenorial în egală măsură cu acela de inovare al unui proiect.
În următoarele 2 luni și jumătate, echipele selectate în această fază a competiției vor urma un program de mentorat împreună cu oameni din zona antreprenorială, care le vor oferi îndrumarea și sprijinul de care au nevoie pentru a pune în practică, la modul cel mai concret, ideea prezentată.
 
Interviu cu Răzvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, co-fondator al competiției Innovation Labs.
În fotografie apar, de la stânga la dreapta: Vasile Manta – decan Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Gh. Asachi, Răzvan Rughiniș – profesor Universitatea Politehnica din București, co-foundator Innovation Labs, Lenuța Alboaie – pro-decan Facultatea de Informatică, Universitatea Al. I. Cuza,  Adrian Iftene – decan Facultatea de Informatică, Universitatea Al. I. Cuza