Tompa Gábor vine la Întâlnirile Yorick
5 December 2017
Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film – divanul și ecranul, de la Londra la București
5 December 2017

Harap Alb şi Lampio la Teatrul Stela Popescu

Teatrul “Stela Popescu” are o ofertă bogată pentru elevii din şcolile bucureştene şi în ultima lună a anului. Spectacolele care rulează pe scenele Palatului Naţional al Copiilor vor fi Harap AlbLampio şi grăuntele de lumină şi Crăciun de poveste.

Baletul-feerie Harap Alb, producție prezentată de Primăria Municipiului Bucureşti prin intermediul Teatrului „Stela Popescu”, s-a jucat pe scena Sălii Mari a Palatului Național al Copiilor luni, 4 şi marţi 5 decembrie. În această versiune scenică, Harap Albun fel de străbunic al lui Harry Potter, vine în pași de dans, din povestea lui Ion Creangă, direct pe scenă. Coregrafia, regia și ilustrația muzicală sunt semnate de Ştefan Soare, scenografia de Viorica Petrovici, iar personajele prind viață prin intermediul balerinilor Teatrului “Stela Popescu”.

Al doilea titlu al perioadei este Lampio și grăuntele de lumină, cea mai recentă premieră prezentată de Primăria Municipiului Bucuresti prin intermediul Teatrului „Stela Popescu”. Lampio și grăuntele de lumină este o poveste delicată și plină de sensibilitate, o istorie originală, adaptată și dramatizată pentru copii, în regia lui Tony Adam, dramatizată de Victoria Pătrașcu și cu o scenografie semnată de Cristian Marin. Își dă concursul corpul de balet al Teatrului „Stela Popescu”, coordonat pentru acest proiect de cunoscuta coregrafă Ioana Macarie. În decembrie, spectacolul este programat pe 6 decembrie, la Sala mică a Palatului Național al Copiilor.