Vocile memoriei: In memoriam Ileana Vulpescu
16 May 2021
Actorul István Téglás: „Cauza depresiei mele a pornit din faptul că trebuia să mă ascund de lumeˮ
17 May 2021

În perioada 17-21 mai, invitata emisiunii „Vorba de cultură” este DORINA HORĂTĂU

Cu un doctorat în arte vizuale susținut în 2008, Dorina Horătău este conferențiar universitar și directoare a Departamentului Arte Textile – Design Textil din cadrul Facultății de Arte Decorative și Design al UNARTE.

Este co-fondatoare a Humanities & Design Center for the Creative Industries (HDCCI). Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Arte Decorative, București, din 1996.

Prezintă expoziții personale și colective la nivel național și internațional, întreprinde proiecte de cercetare artistică și proiecte culturale, participă la conferințe de specialitate şi susține prelegeri în mediul academic sau artistic. Mediile sale predilecte de exprimare artistică sunt desenul & tehnicile mixte, obiectul textil, instalaţia mix-media indoor sau outdoor, intervențiile în spațiul natural sau public. Explorează posibilităţile mai multor medii sau materiale, pentru a-şi exprima ideile într-o gamă estetică cât mai personală.

Dorina Horătău a obținut mai multe premii pentru activitatea sa, precum Marele Premiu al Trienalei de Artă Textilă / ediţia a V-a (2006), Premiul pentru Arte Decorative Arte în Bucureşti”/ ediţia a III-a (2012), Premiul BIAMT/ Secţiunea Arte Textile (2014), Premiul SMB9 Mixed-Media acordat de UAP din România (2015) și Premiul pentru Arte Decorative la Premiile UAP din România (2018).

Ascultați-o pe Dorina Horătău în emisiunea „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) de luni (17 mai) până vineri (21 mai), între orele 12:00-12:30.

Realizatoare, Ema Stere.