Dragoş Muscalu, printre invitaţii GALACTORIA de la Cluj-Napoca
31 May 2017
15 spectacole în premieră, inspirate din cele mai frumoase basme româneşti – un dar de Ziua Internaţională a Copilului, oferit de Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul Ion Creangă din Bucureşti
31 May 2017

Începe cea de a XII-a ediție a Sibiu Fringe Festival. Comedia va lua cu asalt scena teatrului sibian

Doar câteva zile ne mai despart de începutul celei de a XII-a ediție a  Festivalului Fringe de la Sibiu. 9-18 iunie este perioada în care toți cei pasionați de teatru și de cultură se pot bucura de spectacole de calitate, atât din țară cât și din străinătate, atent și profesionist selecționate pentru a face și în acest an o ediție de mare success, cu un public numeros.

Asemeni modelului de la Edinburgh și Fringe-ul de la Sibiu se dezvoltă. Din acest an acest festival este singurul din țară care stă sub parteneriatele World FRINGE și Europe FRINGE acolo unde se regăsesc și cele mai puternice și mai mari festivaluri din lume. Sibiu Fringe Festival este un punct de întâlnire al comunității teatrului independent românesc, o platformă de sprijin pentru aceasta și un spațiu de celebrare a celor mai valoroase producții de gen.

O premieră pe scena Sibiu Fringe Festival va fi prezența actorului Ioan Isaiu. Cu o carieră în ascensiune, Ioan Isaiu se bucură de fiecare experienţă pe care o trăieşte. Învaţă în fiecare zi lucruri noi şi munceşte tot mai mult pentru a face performanţă. „Faptul că am ajuns să joc alături de marii noştri actori este un vis împlinit. Oamenii «mari» sunt generoşi. Fur meserie de la profesionişti şi simt că, jucând alături de ei, pot deveni şi eu «mare». Muncesc enorm, de teamă că nu le pot face faţă în cadrul scenelor pe care le jucăm împreună, iar acest lucru nu poate fi decât prolific” a declarat actorul.

Pe Ioan Isaiu îl putem vedea jucând în comedia „Menage a trois”, din 15 iunie, o piesă care se anunță a fi o comedie irezistibilă, care aduce realul la limitele absurdului si invers. „Amantul înșelat”, din 17 iunie, îl aduce pe scenă pe același actor, cu o comedie care abordează lupta dintre doi bărbați pentru FEMEIA care face parte din destinul amândurora. O întâlnire în parc între soț si amant și o oră de haz pe seama luptei fără scrupule dintre cei doi. Regula este că nu există reguli. Se iau ostateci, se leagă cu catușele de bancă, se îmbrâncesc, se împrietenesc, se îmbată… Ne regăsim mulți în aceste două personaje… chiar dacă nu recunoaștem acest lucru.

Ediția din acest an aduce în fața publicului, în proporție de 90% spectacole de comedie. Din programul de spectacole prezente la ediția din acest an mai amintim: „Exercițiu de admirație-Emil Cioran”, „O noapte furtunoasă”, „Cum strică un regizor piesa”, „Gunoierul”, „Harun și marea de povești”, „Impro Show”, dar și multe alte piese surpriză. Nici cei mici nu sunt uitați, organizatorii pregătind noi surprize și pentru ei.

Sibiu Fringe Festival este un punct de întâlnire al comunității teatrului independent românesc, o platformă de sprijin pentru aceasta și un spațiu de celebrare a celor mai valoroase producții de gen. Timp de 10 zile, festivalul își propune să transforme Sibiul în capitala teatrului independent, aducând aici spectacole, performance-uri, concerte, ateliere de lucru şi experimente teatrale atât din ţară cât şi din străinătate.

Biletele au fost puse în vânzare pe tomtix.ro sau sbfringe.ro, dar vor fi disponibile și în locațiile de desfășurare a evenimentelor.