Începe Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București – B-Fit in the Street!
29 June 2017
”MARIȚA” are premiera mondială pe 4 iulie la Karlovy Vary International Film Festival
29 June 2017

Înscrieri aproape de final pentru București Docuart Fest 6

București Docuart Fest anunță ultima săptămână în care regizorii își pot înscrie producțiile de film documentar românesc în singura competiție dedicată exclusiv acestui gen cinematografic.

Festivalul ajuns la ediția a 6-a așteaptă să își cunoască viitorii participanți alături de care va celebra filmul românesc în perioada 26 septembrie – 1 octombrie 2017. Termenul limită până la care producătorii și regizorii de documentar românesc își pot înscrie producțiile într-una din cele trei secțiuni competiționale este 2 iulie. Acestora le sunt puse la dispoziție secțiunea studențească, de documentar TV și principală.

Odată trecute de etapa de preselecție, filmele ajung în competiție la privirile audienței cinefile și ale juriului care are să decidă câștigătorul trofeului Docuart și celelalte premii. Până acum, Docuart Fest a premiat peste 35 de filme și a proiectat mai mult de 120 de documentare românești în segmentele competiționale. Evenimentul cuprinde și proiecții în afara competiției, un tur ghidat, o expoziție foto, dezbateri și sesiuni de master class.

Cele mai bune filme sunt apoi integrate în două proiecte conexe, unul dintre acestea fiind Caravana Docuart, în cadrul căruia mai multe producții sunt prezentate în fiecare primăvară în mai multe orașe din țară. Caravana a ajuns în 2017 la ediția a 4-a și a străbătut de-a lungul timpului 12 orașe împreună cu regizorii premiați. După finalizarea festivalului, o selecție de filme este proiectată, de asemenea, în cadrul Cluj Docuart Fest.

Evenimentul este organizat de asociația culturală Docuart, care are ca obiectiv promovarea documentarului românesc și revitalizarea producției în ceea ce privește acest gen, oferirea vizibilității pentru debutanți și închegarea unei comunități în jurul filmului autohton.

București Docuart Fest prezintă cea mai recentă radiografie a documentarului românesc.

Pentru înscrieri și regulament accesați linkul –> http://festival.docuart.ro/inscrieri/