Bilet de îmbarcare spre… malul mării şi apoi către Japonia, la Tokyo unde vom vizita Centrului de Arte Marţiale Shiseikan Dojo
18 September 2016
TOKYO
18 September 2016

JAPONIA

Japonia este cu adevărat o ţară ce merită a fi vizitată, unde frumuseţea naturală există la tot pasul. De la piscuri pline de zăpadă şi ferme de lavandă (ca pe insula Hokkaido), la plaje inundate de soare şi ape turcoaz (cum sunt cele din insulele subtropicale din Okinawa).

O călătorie pe meleagurile japoneze vă va surprinde plăcut. De la minunile sale naturale (cum ar fi Muntele Fuji sau izvoarele termale din Beppu), la atracţiile oraşelor (cu impresionantele clădiri zgârie-nori cu arhitectură modernă ce îmbină combinaţii inteligente de sticlă şi beton). Nici partea spirituală nu este de neglijat, Japonia oferind turiştilor o multitudine de pagode şi temple în care sfinţii sunt veneraţi potrivit obiceiurilor străvechi. Cât despre religia de bază a ţării, cei mai mulţi locuitori practică buddhismul sau shintoismul.

japonia-1-2* * *

Japonia include patru insule mari şi alte numeroase insule mici. Honshu este principala insulă, unde se găseşte capitala Tokyo şi oraşe precum Osaka sau Nagoya. A doua insulă, Hokkaido, este renumită ca destinaţie pentru schiori şi snowboarderi, aici existând Sapporo (capitala berii din Japonia şi locul unde se desfăşoară faimosul Festival de Sculptură în gheaţă). Insula Kyushu (a treia ca mărime), denumită şi „insula japoneză a vulcanilor” (cu principalele sale centre urbane: Hiroshima, Nagasaki şi Fukuoka) este o destinaţie des căutată de turişti, în special datorită frumuseţii sale naturale (aici existând parcuri naţionale, cel mai cunoscut fiind cel din apropierea vulcanului activ Aso). Cât despre Shikoku (cea mai mică dintre insulele principale), am putea spune că este un loc mai puţin cunoscut şi abordat de vizitatori.

Japonia nu înseamnă însă doar natură şi cultură. Ea mai este recunoscută şi pentru uşurinţa sa de a combina vechile tradiţii ale societăţii cu cele mai moderne tehnici. Iubitorii de tehnologie fiind de-a dreptul fascinaţi de diversitatea cumpărăturile pe care o pot face aici.