Muzeul IML – cel mai mare din Europa la momentul înființării
26 September 2016
Bilet de îmbarcare spre… Deva şi Cetatea sa iar apoi către Japonia, la Nara – oraşul căprioarelor, după care vom încerca să aflăm o parte din misterele sabiei japoneze…
1 October 2016

Judeţul Sibiu – Regiune gastronomică europeană în 2019

Foto: Carmen Vulcan.

Județul Sibiu a fost desemnat să fie Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019, titlu pe care îl va împărți cu regiunea Egeea de Sud din Grecia.

Deciziile au fost anunțate, la Sibiu, de către un juriu european de experţi desemnat de Institutul Internaţional pentru Gastronomie, Cultură, Artă şi Turism.

Ceremonia s-a desfășurat la Palatul Brukenthal din Sibiu unde membrii juriului de experți au putut și degusta din produsele traditionale pregătite de cele două regiuni candidate.

Regiune Gastronomică Europeană este un titlu acordat de Instituitul International pentru Gastronomie, Cultură, Artă si Turism. Directoarea acestuia, Diane Dodd,  a felicitat cele doua regiuni câștigătoare, dar a atras atenția că această desemnare este doar un început de drum, care aduce cu sine multă responsabilitate.

“Pentru voi călătoria abia acum începe. Acest  titlu vine cu o responsabilitate enormă, pentru că există așteptări foarte mari din partea unui public numeros, iar aceste așteptari vor crește și mai mult în perioada următoare”, a declarat Diane Dodd.
Sloganul ales de Sibiu pentru candidatura sa la acest titlu este “Belşug şi gust de poveste”.

În următorii 3 ani, autoritățile sibiene s-au angajat să investeasca peste 8,5 milioane de euro în Programul Sibiu- Regiune Gastronomică Europeana 2019.

romania-actualitati.ro