MAGIC NAŢIONAL în plină vară
12 June 2017
24 de scurtmetraje intră anul acesta în Competiția Internațională NexT și 10 în cea Națională
13 June 2017

Jurnalul lui Robinson Crusoe, premieră la Teatrul Odeon

Teatrul Odeon are plăcerea să anunțe premiera

Jurnalul lui Robinson Crusoe

 Un musical după Insula de Gellu Naum

Regia Mihai Măniuțiu

Cântece Ada Milea

Decorul Adrian Damian

Costume Andrada Chiriac

Coregrafia Andrea Gavriliu

Light design Cristian Șimon

Sound design Vladimir Ivanov

Visuals Anya Dimitrov

Cu: Mihai Smarandache, Marius Damian, Paula Niculiță, Antoaneta Zaharia, Ionuț Kivu, Cezar Antal, Dimitrii Bogomaz, Marius Stănescu, Anda Saltelechi, Ruxandra Maniu, Oana Ștefănescu, Diana Gheorghian, Meda Victor, Constantin Cojocaru, Ioan Batinaș, Relu Poalelungi, Alex Neagu

Durata spectacolului: 1 h 15 min

Prețul biletelor:  31,80 lei, 15,90 lei

 Primele reprezentații: 17, 18,  22, 23, 29, 30 iunie, ora 19.00, Sala Majestic

 Insula pe care a naufragiat acest Robinson al lui Gellu Naum și al Adei Milea e înțesată cu capcane – capcane ale paradoxului, ale ludicului, ale jocului care se hrănește din propria-i substanță.  Jurnalul e un text circular, ironic și autoironic, asemenea cântecelor pe care Ada le compune în așa fel, încât să poată fi îndelung fredonate, fără a-și pierde vraja. Vrajă care constă în capacitatea de a ne proiecta pe noi, cei din afara scenei, în chiar centrul scenei, și de a ne îngădui, cu grație, să ne identificăm cu oricare personaj. Cu unul sau cu altul, ori cu toate, pe rând. Și asta deoarece, în acest musical plin de vervă și candoare, e vorba despre dragoste, fidelitate, inocență,  trădare, singurătate și, mai ales, despre puterea tămăduitoare a fanteziei. Care dintre noi e străin de asemenea ”teme”?

MIHAI MĂNIUȚIU

Insula lui Gellu Naum e un text plin de  tristețe comică. De câte ori îl “vizitez”, împreună cu alți “musafiri”, totul se transformă radical în funcție de fiecare om implicat. Sunt extrem de bucuroasă că am lucrat cu echipa de la Odeon și abia aștept să vă lăsați naumizați, măniuțizați, gavrilizați, damianizați și adamilizați.

ADA MILEA