JAMAICA
19 January 2019
Bilet de îmbarcare spre… meleaguri maramureşene şi apoi către Portugalia…
20 January 2019

KINGSTON

Despre Kingston (capitala politică a statului Jamaica din 1872, un important centru co­mercial), se pot spune multe lucruri. Alături de intensa activitate privind comerţul ce se desfăşoară în portul oraşului, aici sosesc şi numeroase nave de pasageri, aşezarea fiind un important centru turistic. Şi asta pentru că într-adevăr, viaţa din Kingston este printre cele mai bune din Caraibe: veţi întâlni aici restaurante de lux, ho­teluri moderne şi locuri ideale pentru cumpărături dar şi pentru relaxare (fiindcă oraşul este vestit pentru are frumoasele sale parcuri în care adesea se organizează diverse evenimente).


Localizat pe coasta de sud-est a insulei, Kingston (fondat încă din anul 1692), te poate intimida la început prin atmosfera sa, însă dacă ai mintea deschisă pentru aventură, vei găsi aici locul ideal.


În Kingston se pot vizita şi o serie de obiective turistice şi istorice, dintre care amintim: o biserică din secolul XVII, Grădina Botanică (cu minunatele sale orhidee), o fortăreaţă cu pod extensibil (construită în scopul de a apăra Jamaica de invadatori, în timpul erei colonizării) şi sediul central al puterii, Headquarters House (datând din secolul XVIII).


Ajunşi în Kingstone, puteţi opta dacă doriţi pentru tururile organizate, ce includ vizitarea a câtorva vile istorice (precum Devon House), dar şi muzee (cum ar fi Galeria Naţională ori Muzeul de istorie Naturală). Însă locul preferat de turiştii care ajung în Kingstone, este casa lui Bob Marley (cântăreţ şi compozitor, a cărui muzică – un amalgam de stiluri jamaicane, africane şi americane – oglindesc principiile sale rastafariene de pace universală, dragoste, egalitate şi speranţă, de unificare şi întărire a rasei negre).