Festivalul de animație japoneză IZANAGI debutează cu proiecția filmului Mormântul licuricilor / Hotaru no haka (1988, r. Isao Takahata)
8 May 2019
„Cap și Pajură”, de vineri în cinematografe
8 May 2019

La Plasticatta – o nouă premieră la Reactor

Joi, 16 mai, de la ora 20:00

La Reactor de creație și experiment

La Plasticatta este un spectacol de teatru muzical experimental care îmbină opera contemporană originală cu elemente de muzică pop, hip hop și dubstep.
Construit pe structura clasică a unei opere în trei acte, spectacolul vorbește despre consumerism, precum și despre presiunea socială de a folosi inclusiv timpul liber pentru activități productive sau creative. Pornind de la monotonie și manifestări ale rutinei în societatea actuală, spectacolul te invită în universul artificial al unui cuplu-model care se conformează standardelor de azi și care eșuează în construirea unei lumi perfecte.

După premieră, spectacolul va fi prezentat la București, la Centrul de Teatru Educațional Replika, în data de 24 mai, de la ora 19.

Spectacolul face parte din programul cultural Decalaj. Narațiuni intergeneraționale, care are ca scop facilitarea comunicării dintre generații prin intermediul storytellingului. Desfășurat în perioada 2019-2020, programul va include alte două producții de teatru, o platformă de mediere culturală și proiecții de filme din sfera temelor abordate de cele trei spectacole.

În 19 mai, de la ora 20, vom urmări, la Reactor de creație și experiment, primul dintre aceste filme incluse în program: Munca e un antidepresiv, pânla urmă. Realizat de Robert Bălan și Petre Fall, filmul vorbește despre timp, despre cum îl pierdem, despre vinovăția asociată cu asta, despre exploatarea lui în vederea obținerii unor beneficii financiare.

LA PLASTICATTA


Concept: Adonis Tanța
Dramaturgie: Petro Ionescu
Cu: Oana Mardare, Lucian Teodor Rus, Paula Maria Seichei și Adonis Tanța
Concept scenografie: Adonis Tanța
Prelucrare muzicală și pian: Linda Ianchiș
Producție muzicală: Tiki Horea

Producător: Reactor de creație și experiment
❗ ATENȚIE: Spectacolul folosește efecte speciale: stroboscop, mașină de fum și nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate, persoanelor cu epilepsie și celor cu pace-maker.
Vârstă recomandată: 14+

Bilete se pot achiziționa de pe site-ul www.eventbook.ro.

Decalaj. Narațiuni intergeneraționale este un program cultural co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

—————–

Mai multe detalii despre programul Reactor puteți găsi pe www.facebook.com/ReactorCluj sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.