Recomandări culturale 24 iunie
24 June 2022
Bună seara, Ludwig! Închiderea stagiunii camerale a Filarmonicii „ George Enescu”
24 June 2022

Leluţ Vasilescu, toboşar al formaţiei Compact, a murit la vârsta de 67 de ani

Lelut Vasilescu Foto: Facebook

 

…„Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani în aceeaşi cameră, am cântat mii de spectacole împreună…acum simt un gol in suflet, dar sunt liniştit că a plecat într-o lume mai bună. Dragul meu prieten Leluţ Vasilescu, drum bun!”…. mesajul lui Adrian Ordean, fost membru al trupei Compact, publicat şi pe pagina de Facebook Compact B.

Leluţ Vasilescu  a fost cooptat în trupă în anul 1981, fiind toboșarul bandului până în 2017. El este cel care a susținut pulsația ritmică a hiturilor „Fata din vis”, „Cântec pentru prieteni” sau „Pe tine te-am ales”.

Megastarul”, așa cum era cunoscut în lumea muzicală, a trecut printr-o intervenție chirurgicală complicată pe cord. Artistul a suferit un șoc miocardic, în timpul unui spectacol susținut la Făgăraș, pe care cu greu l-a dus la bun sfârșit, fiind dus apoi cu o ambulanță la Spitalul Municipal din localitate.

Aurel Leluț Vasilescu, toboșarul trupei Compact, s-a născut în 22 decembrie 1955, la Câmpia Turzii, al cărui cetățean de onoare a fost declarat în 2010.

Dumnezeul să-l odinnească în pace !