AUDIO – Teatru sub lună, singurul festival de teatru independent în aer liber din țară
26 June 2017
Radio România celebrează 150 de ani de la naşterea lui Luigi Pirandello
27 June 2017

Liber din nou cu bicicleta la teatru!

foto: Kinderzimmerzauberei Credit: Dragos Dumitru

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu oferă un cadou surpriză  tuturor spectatorilor care aleg să vină pe bicicletă la următoarele 2 reprezentații ale spectacolului „Kinderzimmerzauberei / Magia din camera ta”. Evenimentul va avea loc joi, 29 iunie, de la orele 11:00 și 18:30.

„Evenimentul își dorește să susțină strategia Primăriei Municipiului Sibiu pentru un oraș mai verde. Acum că e vară și cei mici sunt în vacanță e numai bine de ieși la spectacol cu bicicleta! Am pregătit, de asemenea, și un chestionar pentru public, iar dacă totul merge bine vom construi în toamnă rasteluri noi pentru biciclete.” a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului. Spectatorii care vor alege să vină pedalând la teatru își vor putea parca bicicletele în curtea interioară a teatrului, cu intrare din str. Moș Ion Roată.

„Kinderzimmerzauberei / Magia din camera ta” este primul text de teatru pentru copii al scriitoarei Elise Wilk. Recunoscută ca una dintre cele mai reprezentative voci ale dramaturgiei contemporane românești, Elise Wilk se remarcă prin stilul simplu și alert prin care explorează teme actuale din jurul nostru. „Kinderzimmerzauberei” aduce în prim plan o poveste despre dorințe împlinite și neîmplinite, prejudecăți spulberate și despre faptul că e ok să fim diferiți. Construit în jurul unei camere pentru copii, spectacolul de la Sibiu surprinde printr-un imaginar fabulos întâlnirea dintre o zână mai puțin îndemânatică, un meteorit rătăcit, un aspirator inteligent, o jucărie ciudată, un avion și multe cadouri surpriză. Spectacolul regizat de Leta Popescu își propune o lume magică, ce tratează cu umor și luciditate puterea încrederii în sine.

Producția de la Sibiu revoluționează tehnica construcției de păpuși prin introducerea de noi materiale și elemente de robotică. Scenografii spectacolului, Oana Micu și Tiberiu Toițan exploatează aproape ingineresc spațiul scenic și susțin inovația în teatru prin asocierea de elemente metalice și elastice construite atât la noi în țară, cât și in Germania și Italia. Spectacolul de la Sibiu se mai bucură, de asemenea, de contribuția actriței și ilustratoarei Lucia Mărneanu, care semnează conceptul grafic al intervențiilor video. Coloana sonoră a spectacolului a fost creată de compozitorul Alexandros Raptis, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii Angela Páskuy, Claudia Stühler, Leo-Nora Băcanu și Paul Bondane.

„Kinderzimmerzauberei” are o durată de aproximativ 50 de minute, este prezentat cu supratitrare în limba română și recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Accesul publicului la această reprezentație se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Agenția de bilete a Teatrului „Gong” Sibiu este deschisă de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00, iar duminica între orele 10:00 și 14:00. Pentru biletele achiziționate online sau în rețeaua Eventim (Librăriile Humanitas, Magazinele Germanos, Orange și Vodafone) se percepe un comision de 10%.