Omul Roșu – povestea românului care și-a propus reinstaurarea comunismul, în competiția Cinepolitica 2019
12 April 2019
Începe American Independent Film Festival – Proiecții cu Skate Kitchen, Mid90s și dezbaterea Skateboarding și Cultura Urbană, în FOCUS Adolescenți
12 April 2019

”LIMITE” – cea mai recentă premieră a Centrului Replika

Limite este un one-woman show comic și acid despre școala românească.

 În timpul documentării artistice pentru spectacolul Limite, am intervievat zeci de profesori și profesoare din mediul preuniveristar, inspectori și inspectoare, reprezentanți ai instituțiilor care joacă un rol hotărâtor în sistemul educațional din România. Astfel am încercat să radiografiem realitățile educaționale cu care ne confruntăm și legăturile complexe dintre profesori, copii, părinți.

Am descoperit o întâmplare care a devenit emblematică pentru neputințe și dependențe de care ne lovim adesea, noi cei care gravităm în jurul școlii. O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre TV sau știre de cancan. Întâmplare care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple.

Limite pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite.

Limite vorbește despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.

Text: Mihaela Michailov, Radu Apostol

Versuri: Bobi Dumitraș (de la Fără Zahăr)

Cu: Mihaela Rădescu

Regie: Radu Apostol

Scenografie: Gabi Albu

Costum: Irina Gâdiuță

Muzica & spațiul sonor: Alex Bălă

Video: Elena Găgeanu

Foto: Augustina Iohan

Durata: 1 h 15 minute

Limita de vârstă: +14