BALKANIK FESTIVAL 2016
29 August 2016
Ziua Chitarelor
29 August 2016

Luna Tango Concert – Spectacol de Tango Argentinian

Spectacol de Tango Argentinian: Muzica live si dans. „Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București – Orașul in-vizibil” 2016

Muzica live și dansul se întâlnesc pe 2 septembrie la ora 19.00, la Casa Artelor din București (Str. Ștefan Vodă nr.5), în spectacolul Luna Tango Concert!

Spectactacolul va avea loc în aer liber, într-un frumos Amfiteatru al Casei Artelor – cunoscută și sub numele de “Casa Eliad”, un monument istoric de categoria A, datând de la mijlocul secolului al XIX-lea. În cadrul evenimentului veți putea vedea și o frumoasă expoziție cu istoria tango-ului Argentinian.
Luna Tango Concert este o poveste despre tangoul tradiţional şi tangoul modern, despre tradiţie şi emancipare, despre ieri şi astăzi, despre iniţiaţi şi începători, în care oricine se poate descoperi.

Cvartetul Passione, un grup de talentate muziciene românce, vor cânta alături de Mariano Castro care are un tripul rol în acest spectacol: artist, compozitor si aranjor.
Mariano Castro: pianist Narcotango, a fost nominalizat de două ori la premiile Latin Grammy (în 2009 și 2010) pentru categoria Cel mai bun Album de Tango, cu același grup faimos. Nu numai cu Narcotango, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină. În România a realizat aranjamentele muzicale pentru numeroase spectacole de tango, dintre care amintim: Argentango, Luna Tango Concert, Tango Simfonic.

Pe muzica lor vor dansa 3 cupluri de dansatori de tango argentinian, care vor fi alese de catre publicul larg on-line. Voteaza aici: https://docs.google.com/a/tangoact.ro/forms/d/e/1FAIpQLScq0AGCP193pLnabXooGa_1h-ddTIdel3DwunsKDPX9edzl7Q/viewform?c=0&w=1.

Fenomenul Tango Argentinain a intrat în Romania acum mai bine de zece ani şi cucereşte continuu inimile românilor. Sute de dansatori din toată ţara se întâlnesc la serile de milonga pentru a trăi poveştile, uneori expansive, alteori nostalgice, ale tangoului.
Născut în suburbiile sărace din Buenos Aires, capitala Argentinei şi ajuns, prin schimb cultural, în cele mai elegante saloane din Paris, tangoul este un dans pentru oricine, aducând laolaltă tineri şi vârstnici, bărbaţi şi femei de toate culturile, care au ceva să-şi spună. Astfel, melodiile de tango adună, în spiritul lor, poveştile tuturor celor care l-au privit sau dansat.

Spectacolul „Luna Tango Concert” este organizat de Asociația pentru Cultură și Tango, printr-un proiect finanțat de către ARCUB prin Programul “București Orașul In-Vizibil”.

Eveniment realizat sub egida Ambasadei Republicii Argentina la București, în parteneriat cu Centrul Cultural Casa Artelor și Institutul Cervantes.

Preț unic/bilet: 25 lei.

Biletele sunt disponibile:
• On-line pe bilete.ro (incepand cu 23 august)
• La casieria Centrului Cultural Casa Artelor (etaj 1), Str. Mircea Vodă nr.5, de luni pana Joi în intervalul 11:00 – 17:00 și Vineri în intervalul 11:00 – 15:00.