Vaccinarea
10 January 2018
Exploratorii lumii de mâine
11 January 2018

”Monumento Salzburg – 2018” punctul de întâlnire al restauratorilor

Pentru trei zile Salzburg devine orașul patrimoniului mondial. În perioada 11 – 13 ianuarie 2018, la Salzburg se desfășoară Târgul de Restaurare ”Monumento” la care Ministerul Culturii și Institutul Național al Patrimoniului din România deschide un stand național.
Monumento Salzburg este o platformă internațională pentru colaborare în domeniul conservării și restaurării monumentelor de patrimoniu. Prima ediție s-a petrecut în anul 2011 când au fost prezenți peste 100 de expozanți din Austria, Germania, Elveția, Italia și Franța.
Târgul ”Monumento”, ca platformă internațională pentru schimbul de cunoștințe și experiență în domeniul conservării monumentelor  oferă un conținut variat, de la prezentarea celor mai recente tehnologii  până la o imagine de ansamblu a celor mai noi produse și metode utilizate în conservarea monumentelor. Târgul de comerț furnizează, de asemenea, informații cu privire la oportunitățile de formare și dezvoltare pentru industria construcțiilor și a materialelor folosite în restaurare.
CERTO – Centrul de Restaurare prin Tehnici Optoelectronice participă la ediția din acest an a Târgului Monumento – Salzburg, alături de institute, IMM-uri, grupuri de restaurare din România, în cadrul  standului național.
Interviu cu Roxana Rădvan coordonatoarea Centrului pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice.
Realizator Mihaela Ghiță