Născut în România, sâmbătă, 30 aprilie, ora 16 – Invitat: Adrian Stoia, sibianul care a inventariat troițele din Mărginimea Sibiului
27 April 2022
Născut în România: Feminitatea ‒ între teologia icoanei şi asprimea dojoului, sîmbătă, 7.05.2022, ora 16:00
5 May 2022

Născut în România cu Virgil Dumitrașcu, primul sommelier de bere din România (1 mai 2022, ora 16.00)

Kirin Beer University publică începând din 1975 un raport anual privind consumul de bere, pe baza datelor de la asociațiile de berari din toată lumea și din statisticile oficiale. România se afla în 2020 pe podiumul global, pe locul 3, cu 100,3 l per capita.
De 1 Mai, statisticile naționale înregistrează și ele adevărate recorduri. Tone de bere sunt consumate în această zi de sărbătoare. Iar berea este cel mai des asociată, la serbările câmpenești, cu celebrii mititei.
Dar berea, ca și vinul, are istorie și tradiție, trebuie consumată în anumite condiții pentru a-și păstra calitățile și aroma, trebuie să fim atenți din ce pahar o bem și cu ce preparate culinare o asociem.
 
Virgil Dumitrașcu a fost primul sommelier de bere din România. La Născut în România va sta de vorbă, cu Anamaria Spătaru, despre secretele acestei băuturi.