Născut în România, duminică, 31 ianuarie 2021, ora 16.00 – Invitat: prof. univ. dr. Matei Georgescu, psihanalist
28 January 2021
Născut în România: Invitat acad. Vladimir Beliș, medicul cu o experienţă cazuistică extrem de bogată – sâmbătă, 6 februarie 2021, de la ora 16.00
2 February 2021

Născut în România:  Dragoș Vana, omul din spatele graficelor – sâmbătă, 30 ianuarie 2021

foto: facebook.com

Mai exact, fondatorul Graphs.ro (https://www.facebook.com/Graphs.ro/), platforma care prezintă, în fiecare zi, date privind evoluția pandemiei de coronavirus din România și, mai nou, evoluția campaniei de vaccinare din țara noastră.

foto: facebook.com/Graphs.ro/

Graphs.ro este un proiect personal, pe care Dragoș Vana l-a început ”pe la mijlocul lunii aprilie anul trecut (n.r. 2020).” Inițial doar ”pe facebook, pentru prietenii mei de pe facebook, pentru că la momentul respectiv nu existau multe date”. Între timp, datele s-au diversificat iar interesul a crescut și așa a apărut site-ul Graphs.ro.
Povestea – la Născut în România, pe toate frecvențele Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro, realizator Corina Negrea.

foto: facebook.com

Dragoș Vana este informatician, clujean, absolvent al Academiei de Studii Economice din București, dr. în inginerie și management al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, cu un master în business management la Universitatea Babeș-Bolyai tot din Cluj Napoca. Este, de asemenea, cadru didactic la Universitatea Dimitrie Cantemir, Cluj Napoca. Își dorește să continue și să dezvolte platforma Graphs.ro și spune că e nevoie de standardizare și transparență a datelor publice.

foto: facebook.com