Născut în România: Redau culoarea satelor bănățene și salvează morile de apă. Născut în România, cu Radu Trifan, de la Asociația Acasă în Banat
14 November 2020
Ce este slow fashion? Născut în România cu Andreea Sofronea de la REDU – duminică, 22 noiembrie, de la ora 16.00
19 November 2020

Născut în România: Stockholm – o capitală modernizată de arhitecta Ina Calmanovici

Ina Calmanovici a plecat în Suedia, în 1981, pentru reîntregirea familiei. La vârsta de 22 de ani, foarte tânăra Ina Calmanovici s-a acomodat ușor în țara de adopție.

Formarea estetică și tehnică începută la Liceul de arte “Nicolae Tonitza” şi, apoi, cei cinci ani petrecuţi la Institutul de arhitectură  şi urbanism “Ion Mincu” au ajutat-o enorm în definitivarea studiilor sale, în Suedia. Tehnica foarte bună deprinsă la București și-a găsit un pandant extraordinar în libertatea de expresie susținută de școala de arhitectură suedeză.

În viața Inei Calmanovici s-au împletit cu succes, viața personală (are trei fiice) și activitatea profesională. Curiozitatea și dorința de a lucra în arhitectură au determinat-o să se implice în mari proiecte, colaborând cu firme importante. În prezent, Ina Calmanovici conduce o echipă de specialiști care urmăresc restructurarea centrului capitalei Suediei. În același timp, arhitecta își desfășoară activitatea și în propria sa firmă, unde abordează proiecte mai mici, dar care îi dau mari satisfacții.

Invitata ediției de duminică, 15 noiembrie 2020, a emisiunii ”Născut în România” lucrează de 30 de ani la proiecte de anvergură la Stockholm şi nu numai.

Realizator Roxana Păsculescu