Cu acest prilej, sâmbătă, 20 mai 2017, muzeul va avea un orar de vizitare diurn cu plată şi unul nocturn gratuit:
Programul de vizitare diurn cu plată este cuprins între orele 10:00 și 18:00 (ultimul acces este permis la ora 17:15). Accesul în expoziții se realizează prin intrarea din Calea Victoriei 12, pe baza achiziționării biletului de intrare (10 lei – adulți; 5 lei – seniori; 2,5 lei – elevi/studenți). În acest interval orar pot fi vizitate:
– Expozițiile permanente
– Expozițiile temporare
Programul de vizitare nocturn gratuit este cuprins între orele 18:00 și 01:00 (ultimul acces este permis la ora 00:15). Accesul pe bază de bilet gratuit se realizează, ca și în anii precedenți, prin curtea interioară situată în Strada Poștei. În acest interval orar vor fi accesibile publicului expozițiile permanente „Tezaurul Istoric”, „Lapidarium” și „Copia Columnei lui Traian”.
Programul nocturn debutează cu ateliere educative, ce se vor desfășura între orele 18:30 și 20:30, în expoziția „Copia Columnei lui Traian”:
Seara continuă cu momente de reconstituire istorico-militară ce vor avea loc pe Strada Poștei:
În expoziția „Lapidarium” vor avea loc mai multe reprezentații artistice:
Pe tot parcursul serii, la intrarea în Tezaurul Istoric, vor rula filmele documentare realizate de studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică în cadrul proiectului „MNIR – Expozițiile și oamenii”, îndrumați de conf. univ. dr. Ovidiu Georgescu, decan al Facultăţii de Film, și de asist. univ. dr. Cosmina Șandor; regizori: Ana-Maria Bretan, Liri Chapelan, Eugen Dediu, Mihai Pavel, Andrei Tache-Codreanu și Tiberiu Toth.
A doua zi, duminică, 21 mai 2017, muzeul este deschis conform orarului obișnuit de vizitare (10:00 – 18:00; casa de bilete se închide la 17:15).