Laborator DE TEATRU – proiect inedit la Teatrul de Nord din Satu Mare
10 August 2018
Andra Guți câștigă premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Locarno pentru rolul din „Alice T.“ regizat de Radu Muntean
12 August 2018

Odihnă veșnică binecuvântată lui Ștefan Oprea

Colegii din Secția Română AICT – Teatrologie îi aduc un omagiu reputatului profesor universitar, critic și istoric de teatru Ștefan Oprea, care a trecut de curând la cele veșnice. Pentru cei care i-au citit studiile, articolele și cărțile, memoria lui va continua să marcheze un capitol important din istoria teatrului românesc. Pentru cei care l-au cunoscut, Ștefan Oprea a însemnat un reper de conduită umană și profesională, un autentic om de cultură care și-a dedicat întreaga existență scrisului și activității de la catedră. Pentru studenții săi din atâtea generații, el va ramane îndrăgitul dascăl care le-a înnobilat spiritul prin cuvintele sale și le-a deschis calea către marile valori ale istoriei și prezentului teatrului de pretutindeni.

Suntem alaturi de fiica sa, doamna prof. univ. dr. Anca Maria Rusu, în aceste clipe de durere. Fie ca Ștefan Oprea să primească odihnă veșnică, binecuvântată.

Biroul Secției Române AICT – Teatrologie
Ludmila Patlanjoglu, Monica Andronescu, Irina Ionescu, Maria Zărnescu, Cristiana Gavrilă și Octavian Saiu