Omul in arta lui Gyarmathy János
12 April 2018
Lumi ale fericirii
26 April 2018

Omagiu adus artei si privitorilor ei

50 de ani de cand a fost infiintata Filiala Buzau a Uniunii Artistilor Plastici din Romania a fost un moment cu atentie si daruire sarbatorit la Institutul Cultural Roman din Bucuresti.
O expozitie de pictura, sculptura si arte decorative, lucrari executate de artistii buzoieni – a fost adusa la Bucuresti pentru a celebra creatia si pe ai ei realizatori.

Expozitia colectiva, de dimensiuni relativ mici a avut insa, darul de a semnala bucuria artistilor buzoieni de a veni in fata publicului selectiv bucurestean.
Piesele de pictura si de grafica, majoritare au aratat calitatea si diversitatea operelor concepute la Buzau. In ceea ce priveste artele decorative, imaginea globala a fost una mai putin explicita, din pacate.
Ne-am bucurat foarte mult de aceasta aparitie expozitionala la ICR Bucuresti si asteptam oricand, o revenire, la fel de fastuoasa in spatiile Uniunii Artistilor Plastici, aici in Capitala.
Pana atunci insa, itinerarea acestui interesant eveniment vizual la alte centre ale Institutului Cultural Roman din diverse orase ale Europei, ar trebui luata in considerare si sustinuta din tot sufletul.
Realizator Roxana Pasculescu