Andreea Bibiri – Cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Teatru Oradea, pentru rolul din spectacolul «O relație deschisă» al Teatrului de Artă București
10 June 2019
Artă pe marele ecran – Tintoretto. Un rebel în Veneția
11 June 2019

Picturi, colaje și pasteluri, în foaierul Teatrului Colibri

Pictorița Lia Gașpar vernisează marți,  11 iunie 2019,la Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova, laora 18:00, expoziția de pictură, colaje și pasteluri„Simfonia culorilor“.

Curatorul expoziției este criticul de artă Magda Buce-Răduț.

„Personalitatea creatoare a artistei este relevată de o pictură somptuoasă într-o gamă cromatică rafinată, rembrandiană, cu fonduri întunecate, pe care strălucesc galbenurile de aur vechi.“ (Magda Buce-Răduț, 8 decembrie 2009)

Lia Gașpar a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă „Cornetti“ din Craiova – secția Pictură, la clasa profesorilor Ion Hagiescu şi Paraschiva Mitrică şi este absolventă a Institutului Politehnic din Timişoara. Prima sa expoziție personală, ce a reunit peste 140 de colaje pentru copii, a fost deschisă pe simezele Galeriilor „Cromatic“,  unde ani la rând a continuat să își expună creațiile.

De-a lungul timpului, lucrările sale au mai putut fi admirate în expoziții personale sau de grup la Craiova, la Calafat, precum și în Bulgaria, la Vidin.