Pastila antistres – „BURNOUT” – Boala luptătorului
3 December 2019
Dimensiunea științifică a artei: Clams – Marco Barotti
4 December 2019

Primul heliport medical în terasă din București a fost inaugurat azi

Sursă FOTO - Spitalul Universitar de Urgență București

De astăzi, Spitalul Universitar de Urgență București beneficiază de un heliport medical în terasă. Investiția se ridică la peste un milion de euro, iar construcția a fost realizată pe Blocul Operator Central al unității spitalicești.

Elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte.  Astfel, indiferent de momentul zilei, durata transporturilor medicale pe calea aerului este scurtată semnificativ. Pacienții vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran.

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor.

În 2018, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au fost transferați cu elicopterul peste 200 de pacienți din toată țara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni.

Spitalul Universitar de Urgență București este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din România de grad IA, care are în structura sa peste 45 de secții și compartimente în specialitățile medicale și chirurgicale. Anual, aici sunt îngrijiți peste 55.000 de bolnavi în spitalizare continuă, peste 60.000 de bolnavi în spitalizare de zi, iar îngrijirile medicale acordate în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și Ambulatoriul integrat depășesc 300.000 de pacienți în fiecare an.

Declarație audio – Adriana Nica, manager Spitalul Universitar de Urgență București