East European Comic Con (EECC) la a V-a ediție
2 May 2017
Caravana Docuart pentru prima oară la Satu Mare
2 May 2017

„Radio Fiction Desk – 2017” la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”

Joi, 4 mai, începând cu ora 12,00, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Capitală, va avea loc cel de-al doilea work-shop din cadrul celei de-a treia ediţie a Proiectului „Radio Fiction Desk”. La acestă întâlnire participă trupa de elevi-actori, coordonaţi de doamna profesoară Ana-Maria Ștefan, echipa de realizatori Radio România şi invitatul special, cunoscutul actor Mihai Mălaimare. Piesa de teatru pe care tinerii actori şi-au propus să o pregătească şi să o înregistreze radiofonic este Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian.
Radio Fiction Desk – 2017” este un proiect-concurs, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media – Teatrul Naţional Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, aflat acum la cea de-a treia ediţie şi care are drept scop diversificarea manierei de exprimare artistică, a trupelor de elevi-actori din liceele bucureştene, prin realizarea de spectacole de teatru radiofonic.
În cadrul acestei a treia ediţii, care se derulează pe parcursul anului calendaristic 2017, participă trupe de actori-elevi de la patru licee bucureştene şi anume: Colegiul Naţional ”Ion Neculce”, Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai”,Şcoala Centrală” şi Colegiul Naţional ”Cantemir Vodă”.
Conform metodologiei de desfăşurare a Proiectului, în toate aceste licee aflate în concurs, se desfăşoară work-shop-uri la care elevii-actori sunt îndrumaţi de către profesionişti ai Redacţiei Teatru, alături de personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează radiofonic piesele de teatru, în studioul „Mihai Zirra” al Societăţii Naţionale de Radiodifuziune, după care spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor.
Ca şi în primele două ediţii, piesele de teatru radiofonic vor putea fi ascultate şi notate de către toţi ascultătorii iubitori ai teatrului radiofonic. Ca şi în anii anteriori, în luna decembrie a acestui an, „Radio Fiction Desk – 2017” se va încheia cu o Gala de premiere.
Începând cu acestă ediţie, Primăria Capitalei este Partener Instituţional al Proiectului ”Radio Fiction Desk”.