A murit sculptorul Paul Popescu
8 May 2021
Ilustrată din Amsterdam – “Caii lui Hitler” de Arthur Brand
10 May 2021

Recomandări culturale – luni, 10 mai 2021

În perioada 10 – 17 mai, au loc evenimente dedicate aniversării Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. În cele șapte zile la  muzeu vor veni ansambluri populare din satele de proveniență a caselor țărănești, cântăreți și artiști cunoscuți, meșteri populari și vor putea fi admirate 10 mașini de epocă din 1936, expuse în curtea Muzeului de Țiriac Collection și Retromobil Club România.

 

A doua ediție a festivalului de carte Young Adult va avea loc online între 10 și 16 mai. Timp de o săptămână, pe paginile de Facebook și Youtube ale organizatorilor – Editura Trei și Cărturești – adolescenții se pot conecta cu autorii de literatură Young Adult preferați.

 

În perioada 10 – 16 mai se desfăşoară cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Muzicii Românești. De la ora 19.00 are loc recitalul de chitară „Fiinţe imaginare şi oraşe invizibile” susţinut de Costin Soare.

 

Filarmonica Sibiu organizează Summit-ul Muzical European. Programul include recitalul Cameral „Familii muzicale sibiene”. Ora 19.00 — Sala Thalia.

 

La Sala Mare a Teatrului Național Ion Luca Caragiale din București are loc  premiera spectacolului „Totul se transformă” de Alexandru Popa. Regia: Vlad Zamfirescu. Interpretează: Maia Morgenstern, Carmen Tănase și Mircea Rusu. Ora 20:00.