„Coppélia”, transmis online de Opera Națională București cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului
25 May 2021
“Egaleco” Egalitate de șanse. Concert-concept de muzică de cameră
26 May 2021

Recomandări culturale – miercuri, 26 mai 2021

Telefonul mobil dezvăluie viața ascunsă a fiecăruia dintre noi. Am devenit prelungiri ale mobilului, vulnerabili față de acest obiect ubicuu, a cărui lipsă stârnește neliniști existențiale. De la ora 19:00, Teatrul Elisabeta vă invită la comedia Ghici cine te sună? Regia: Tania Popa. Din distribuție fac parte: Tania Popa, Victor Bucur, Gabi Costin și Vitalie Bichir.

 

Compozitorul Andrei Irimia este fascinat de capacitățile muzicii minimaliste, interpretate la pian, de a genera spații pentru o introspecție detaliată și gentilă. În toamna anului 2019, el a lansat primul său album solo, „Nuit Minimaliste”, un omagiu adus excepționalei muzici franceze minimaliste. Andrei Irimia susține un concert la Teatrul Bulandra începând cu ora 19:00.

 

Teatrul de Animație „Țăndărică” prezintă spectacolul Tinderiada , o combinație între aplicația de dating și mitologia greacă, un musical original despre ce înseamnă să fii adolescent în secolul 21. Regia, scenografia și coregrafia: Rareș Fota. Ora: 19.30.

 

Teatrul „Regina Maria” din Oradea prezintă spectacolul „În plină glorie” de Peter Quilter. Este o comedie inspirată din viaţa lui Florence Foster Jenkins, cunoscută în istorie ca fiind cea mai proastă solistă de operă din lume. Regia: Cristian Ioan. Interpretează: Gabriela Codrea, Andrian Locovei, Răzvan Vicoveanu, Mirela Lupu. Ora 19:00, Sala Mare.

 

Muzeul Național al Literaturii Române lansează, de la ora 17:00, în Grădina MNLR romanele „Cercul negru”, „Zile de plumb” și „Povești de iubire în vremuri de război” de Lucian Ciuchiță.