Artele vizuale cuceresc pentru a doua oară Brașovul
14 October 2021
PORTRET: Chris de Burgh – un artist sensibil şi romantic
15 October 2021

Recomandări culturale vineri, 15 octombrie 2021

 

  • Până la data de 30 octombrie, poate fi vizitată în Sala de Sticlă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, expoziția de relief ceramic „Revenirea la Viață” a artistului Claudiu Moldoveanu. Cele 36 de lucrări expuse transmit mesajul optimist al creatorului care, în ciuda faptului că este nevăzător, reușește să dea viață lutului și să îl facă să comunice.

 

  • Până la data de 31 octombrie – Expoziția„Icoana ortodoxă – lumina credinței”,eveniment programat în cadrul Concursului Naţional „Icoana ortodoxă – lumina credinței”, ediția a X-a, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, sala Henri H. Stah.
  • Expoziția Burticală.G.Ion.Leu.Dolj., Sala Irina Nicolau, Muzeul Național al Țăranului Român – Facebook event: https://fb.me/e/9bWE3lVeZ. Expoziția este o propunere de redescoperire a unui pictor naiv și implicit a lumii rurale pe care acesta a încercat să o facă cunoscută.
  • Până la data de 21 noiembrie, la Muzeul național al Hărților și Cărților Vechi se desfășoară expoziție temporară, intitulată ,,Răstimpuri. Marcel Aciocoiței”. Vizitatorii pot pătrunde în universul artistic și sufletesc al unui om de muzeu. Marcel Aciocoiței (1956-2020) a ocupat postul de conservator muzeal timp de aproape 15 ani. A fost implicat activ în organizarea și deschiderea Muzeului Hărților, iar prin personalitatea sa remarcabilă a devenit o figură emblematică pentru această instituție.
  • Până pe 30 decembrie – Expoziția Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească, MNAR, poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

 

  • Vineri, 15 octombrie, ora 17:00 – Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Sala I.D Sîrbu – ,,câine cu om. câine fără om”. Un spectacol pe texte de Lia Bugnar, Dan Coman, Simona Goșu, Maria Manolescu, Oana Pellea, Radu Tudoran și Radu Afrim / Regia, video și universul sonor: Radu Afrim / Scenografia: Irina Moscu.