Se deschide CLASSICAL CHRISTMAS MARKET pe Esplanada Operei Naționale București
2 December 2021
„Lohengrin” în regia lui Silviu Purcărete în premieră la centenarul Operei Naționale București
3 December 2021

Recomandări culturale vineri, 3 decembrie 2021

„Classical Christmas Market”, primul târg de Crăciun din România care pune în valoare muzica clasică a sărbătorilor de iarnă, organizat de Opera Națională București şi Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Național Cantus Mundi se desfășoară în perioada 3-31 decembrie pe Esplanada Operei Naționale Bucureşti.

 

Târgul de Sfântul Nicolae, la care şi-au anunțat participarea peste 60 de meșteri olari, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, iconari, cioplitori, din toate zonele ţării s-a deschis la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Târgul este deschis până pe 5 decembrie.

 

„Titane”, cel mai șocant film al anului, a ajuns în cinematografele din România. Thriller-ul psycho-sexy, „Titane” a stârnit șoc și uimire la Cannes, mai mulți spectatori leșinând în timpul proiecției. Filmul i-a adus regizoarei Julia Ducournau trofeul Palme d’Or. Trailerul oficial poate fi accesat pe: YouTube: https://youtu.be/vB2kFnDrIMU, facebook: https://fb.watch/9kpt0Mb_DR/.

 

Astăzi și mâine la Palatul Culturii din Bistrița se desfășoară a XIX-a ediție a Festivalului Bistrița Folk, organizată de Primăria Municipiului Bistrița și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița, în colaborare cu Asociația Culturală România din inima mea și în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

 

Are loc vernisajul expoziției de grup „Sărbătoarea – Ieșirea din timp”. Ora 19:00, la Galeria Romană. Evenimentul este transmis live pe paginile de facebook şi instagram ale galeriei. Program de vizitare: Luni – Vineri: 10:00 – 18:00, sâmbătă: 10:00 – 15:00.

 

Primăria Capitalei, prin ARCUB, organizează expoziția-unicat „O lume a jocurilor”, care prezintă peste 500 de jocuri de colecție din 1900 până în anii 2000 din zone diferite ale lumii. Expoziția este deschisă până pe 15 decembrie, la ARCUB.