Seri de Film UrbanEye în cadrul Anualei de Arhitectură 2017
28 June 2017
Teatrul Național Radiofonic – online. Ascultă AICI: PREMIERĂ – Familia Chrissoveloni în istoria României
29 June 2017

Regizori și actori celebri stau de vorbă cu publicul la a doua ediție BUZZ CEE

A doua ediție a Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE, care va avea loc în perioada 4 – 9 iulie 2017, la Buzău, oferă participanților posibilitatea de a se întâlni cu actori și regizori renumiți.

Printr-o serie de proiecții speciale, BUZZ CEE îi aduce în fața spectatorilor pe Ana Ularu sau Manuela Hărăbor, Nae Caranfil sau Ismail Demirci (cunoscut publicului din serialul Kosem).

Seria proiecțiilor speciale începe încă din prima seară a festivalului, cu Ana, mon Amour (România, 2017), film câştigător al Ursului de Argint pentru montaj la Berlinale 2017. Marţi, 4 iulie 2017, ora 22:00, în sala Teatrului George Ciprian Buzău, participanții vor putea viziona proiecția specială, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu Diana Cavallioti, interpreta rolului principal feminin. Pelicula este nerecomandată persoanelor sub 18 ani.

Miercuri, 5 iulie, de la ora 21:30, publicul se va putea bucura de cea de-a doua proiecție specială din cadrul BUZZ CEE, The Man Who was Thursday (SUA, 2016), în prezența regizorului Balasz Just și a actriței Anei Ularu, care se bucură de un real succes, mai ales în rândul publicului tânăr. Proiecția este nerecomandată persoanelor sub 15 ani și va putea fi vizionată la sala Teatrului George Ciprian Buzău.

Tot miercuri, 5 iulie, de la ora 21:00, la Casa Berarilor, în prezența Irinei Margareta Nistor (vocea casetelor video), spectatorii vor avea posibilitatea de a urmări Chuck Norris vs. Communism (România, 2015), un documentar despre magia filmelor și puterea lor de a schimba vieți. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu Irina Margareta Nistor. Locurile sunt limitate.

La moment aniversar, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la lansare, joi, 6 iulie, de la ora 19:00, la sala Teatrului George Ciprian se va desfășura o proiecție specială a filmului Pădureanca (România, 1987). Manuela Hărăbor, care a devenit faimoasă în industrie odată cu interpretarea rolului Siminei în acest film, va participa la proiecție și la o sesiune de întrebări și răspunsuri, după finalul acesteia.

În premieră europeană, la BUZZ CEE, în cadrul competiției de documentar BUZZ CEE, publicul va putea viziona documentarul israelian Invizibili în Mosul, care prezintă lupta împotriva Statului Islamic din perspectiva locuitorilor din zonă. Proiecția va avea loc joi, 6 iulie, la ora 20:00, în prezența regizorului, Itai Anghel (cu rădăcini în România), care va participa și la o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Duminică, 9 iulie, buzoianul Adelin Petrişor vine la BUZZ CEE pentru a fi alături de publicul participant la proiecţiile a două dintre reportajele sale: Coreea de Nord, nimic de invidiat şi Mai rău decât animalele. Proiecţiile se vor desfăşura de la ora 17.00, la Sala Teatrului George Ciprian.

În fiecare an, Festivalul Internaţional de Film BUZZ CEE îşi propune să atragă atenţia asupra unor producţii realizate de regizori femei din Europa Centrală şi de Sud-Est, în secţiunea necompetiţională BUZZ Women. Spectatorii vor putea urmări lungmetrajul Dublu, regizat de Catrinel Dănăiaţă (România, 2016), documentarul Blocul (România – Marea Britanie, 2016), în regia Mariei Salaru şi câteva scurtmetraje din regiune.  Proiecţiile vor avea loc sâmbătă, 8 iulie şi duminică, 9 iulie, la Sala Amfiteatru (Muzeul Judeţean) şi Sala Teatrului George Ciprian.

Programul complet al filmelor din cadrul celei de-a doua ediţii a BUZZ CEE este disponibil pe website-ul festivalului: http://www.buzzcee.ro/.

Intrarea la toate proiecţiile de film din cadrul festivalului este gratuită.

BUZZ CEE este un festival realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Primăriei Municipiului Buzău – Consiliul Local Buzău.

Sponsori: Cinelab, Winmarkt, Vincon România, AQUA Carpatica

Maşina oficială: Ford Proleasing Motors

Parteneri: Teatrul George Ciprian Buzău, Institutul Balassi

Parteneri media: Zile și Nopți, Cinemap, Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, Campus TV, Radio Campus, Viața Buzăului, Cinefan.ro, Institutul Balassi, aarc.ro, Media Expres

*****

BUZZ CEE este un festival internațional de film dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia. Festivalul își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinematografia central și sud-est europeană.

BUZZ CEE este un festival realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

CulturaALL este o asociație dedicată promovării culturii românești și europene, prin intermediul organizării de evenimente dedicate publicului larg, cu scopul de a dezvolta relațiile culturale între România și țările din Europa.