Biserica Sf. Mihail din Cisnădioara – cel mai vechi monument de arhitectură în stil romanic pur din Transilvania
20 November 2019
Călătorie în jurul lumii – Ediție specială dedicată Zilei Naționale a României
26 November 2019

Rothenburg ob der Tauber – un oraș medieval autentic

(Photo by TORSTEN BLACKWOOD / AFP)

Unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, Rothenburg ob der Tauber (Cetatea Roșie de pe râul Tauber) este înconjurat de vechile ziduri de apărare, are nu mai puțin de 42 de turnuri și case viu colorate, cu grinzi exterioare de lemn. Lipsesc din cadru cavalerii și domnițele, cărora le-au luat locul turiștii atrași de autenticitatea locului în care timpul pare că s-a oprit în loc.

Legenda cunoscută drept ”Meistertrunk” („Stăpânul Băuturii”) spune că, în timpul Războiului de 30 de ani, orașul a fost salvat de primarul Georg Nusch, care a pus pariu că poate să bea, dintr-o înghițitură, 3,25 de litri de vin.

Atmosfera medievală i-a inspirat pe artiști, dar și pe regizori. Pentru filmul clasic de animație ”Pinocchio”, produs de Walt Disney în 1940, desenatorii au avut burgul din Germania drept model pentru orășelul în care trăia tâmplarul Gepetto. În zilele noastre, secvențe din „Harry Potter și Talismanele Morții”, cea de-a șaptea și ultima din seria aventurilor lui Harry Potter, au fost filmate în Rothenburg ob der Tauber.

Realizator: Dana Pitrop