Actorul Costel Constantin, Premiul pentru Întreaga Carieră la Premiile Gopo 2021
28 April 2021
Este adevărat – vom vedea filme în sălile de cinema
29 April 2021

Se redeschid sălile de spectacol ale Teatrului Naţional Timişoara

Freak show - foto: Adrian Pîclișan / TNTm

După mai mult de jumătate de an în care întâlnirea cu spectatorii a avut loc exclusiv în spațiul virtual, prin transmisiuni în direct ale spectacolelor din repertoriul său, Teatrul Național Timişoara s-a pregătit pentru întâlnirea cu spectatorii.

Spectacolul M-am hotărât să devin prost, după celebrul roman al lui Martin Page, deschide publicului Sala Mare a Teatrului Național sâmbătă, 8 mai, fiind urmat, a doua zi, de spectacolul Cercurile încrederii de Radu Popescu, cu care se deschide Sala 2.
Vineri, 14 mai, la Sala 2, se va juca spectacolul Freak show, un one-man show semnat de Florin Piersic jr. Duminică, 16 mai, la Sala Mare, programul lunii mai continuă cu spectacolul Mătușa Julia și Condeierul, după Mario Vargas Llosa, fiind urmat vineri, 21 mai, la Sala 2 de spectacolul Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese de Radu Iacoban, spectacol prezentat publicului pentru prima dată în formula live.

Finalul lunii aduce și prima premieră a anului, un spectacol încărcat de emoția și tensiunea așteptării, un spectacol pe care Teatrul Național Timișoara l-a pregătit în perioada precedentă: Zorba, după celebra poveste a lui Nikos Kazantzakis. Spectacolul, semnat de regizoarea Mihaela Lichiardopol, traduce în limbaj teatral marea sensibilitate a frumoasei povești cretane și, totodată, repune în discuție câteva dintre constantele unei lumi care nu s-a schimbat chiar atât de mult pe cât ne-ar plăcea să credem: violența, însingurarea, dar și iubirea ca forță motrice, ca forță vitală și catalizator al speranței.
Premiera este programată vineri, 28 mai, la Sala Mare a Teatrului Național, fiind urmată de a doua reprezentație sâmbătă, 29 mai.
Toate spectacolele programate în luna mai vor începe la ora 19.00.