Dorina Lazăr: „Clădirea Teatrului Odeon este monument istoric, n-ai voie să intervii asupra lui“
5 May 2017
Premieră absolută cu spectacolul Kinderzimmerzauberei, la Teatrul Gong din Sibiu
5 May 2017

Seară extraordinară de operă la Teatrul de Artă București

Remarcabila soprana Rodica Vica va sustine sambata, 6 mai 2017, de la ora 20:15, un concert extraordinar la Teatrul de Arta Bucuresti. Insotita de chitaristul Incantarilor, Maxim Belciug, soprana va prezenta un program cu lucrari de Jose Marin (ca. 1619–1699), Henry Purcell (ca. 1659-1695) si Federico García Lorca (1898-1936). Un spectacol de o tulburatoare virtuozitate vocal-instrumentala, care ii ofera sopranei Rodica Vica, insotita cu maiestrie de subtila chitara a lui Maxim Belciug, prilejul sa-si desfasoare, in toata stralucirea sa, intregul registru lirico-dramatic.

“Chitara este o mica orchestra” – aprecia Berlioz in Tratatul de instrumentatie, iar muzica pe care soprana Rodica Vica si chitaristul Maxim Belciug o fac impreuna reprezinta o ilustrare ideala a acestei afirmatii. Fara decorurile sclipitoare si focurile de artificii ce caracterizeaza de regula marile productii de opera, cei doi muzicieni reusesc sa rascoleasca fondul intim al bel canto-ului si sa scoata de acolo acea muzica pura si curata ce vorbeste direct sufletului, dincolo de timpuri, epoci si mode. Policrom si bogat texturat, cantul sopranei Rodica Vica se impleteste natural cu sunetul uneori catifelat, alteori dur, percutant, al chitarei, intr-un dialog firesc, freamat, traire si muzica totodata.

Soprana Rodica Vica este una dintre cele mai fermecatoare voci care rasuna acum pe scena europeana. Traieste la Viena si are o sustinuta activitate concertistica, fiind solista invitata a multor opere si filarmonici atat din Romania cat si din strainatate. A debutat pe scena Operei bucurestene in anul 2010, la varsta de 24 de ani, colaborand apoi permanent cu aceasta institutie. A interpretat roluri principale in opere precum Flautul fermecat (Regina Noptii) de W. A. Mozart, Rita de G. Donizetti, Alcina de G. Fr. Haendel, La Cenerentola de G. Rossini, L’elisir d’amore de G. Donizetti, Le Cantatrici Villane de V. Fioravanti etc. In vara anului 2014, Rodica Vica a debutat international in rolul Donna Anna din opera Don Giovanni de W. A Mozart, la Viena, in cadrul festivalului Klassik Festival Schloss Kirchstetten, iar in toamna aceluiasi an a deschis Festivalul international de muzica baroca din Varazdin, Croatia, alaturi de una dintre cele mai bine clasate orchestre de muzica baroca, Accademia Bizantina, sub conducerea dirijorului Ottavio Dantone. In 2015, a debutat la Teatrul La Fenice din Venetia, cu recitalul “Canto barocco: viaggio musicale dal madrigale al melodramma“ sustinut in cadrul fesivalului “Lo spirito della musica di Venezia”.