Ascultă Radio România Cultural Live

Atelier de dezbateri şi idei - „Putem ieşi din caruselul emoţiilor copleşitoare? Sfaturi practice privind recăpătarea autocontrolului”

20 Aprilie 2018, 11:37

Putem ieşi din caruselul emoţiilor copleşitoare?

Sfaturi practice privind recăpătarea autocontrolului

Ceainăria Cărtureşti Verona – Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15

Miercuri, 25 aprilie 2018, ora 18.30

Editura Herald şi LibrăriaCărtureşti Verona (Ceainăria Cărtureşti Verona - Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) au plăcerea de a vă invita miercuri, 25 aprilie 2018, ora 18.30 la un eveniment special, un atelier de dezbateri şi idei, intitulat sugestiv, Putem ieşi din caruselul emoţiilor copleşitoare? Sfaturi practice privind recăpătarea autocontrolului”.

  • Nu ştii cum să depăşeşti sau să gestionezi emoţiile care te copleşesc?
  • Te simţi manipulat, controlat sau minţit?
  • Eşti ţinta unor crize intense, violente şi iraţionale?
  • Simţi că trebuie să “fii delicat” pentru a evita urmatoarea confruntare?

Dacă ai răspuns „da”, este posibil ca tu să te afli în dificultate în a-ţi gestiona emoţiile sau o persoană apropiată ţie să sufere de tulburare de personalitate borderline.

Iată câteva întrebări la care cu siguranţă vom găsi împreună răspunsuri de la invitaţii noştri, specialişti şi psihologi.

Vă invităm, aşadar, la un eveniment în care vom discuta despre gestionarea emoţiilor copleşitoare şi recăpătarea autocontrolului, despre tulburarea de personalitate Borderline, despre convieţuirea alături de o persoană cu emoţii extreme, alături de invitaţii noştri:  Odette Dimitriu – doctor în psihologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti şi autor Herald, Mirela Pop -  medic primar de recuperare medicală, medic homeopat şi psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, autor Herald, Gabriela Deniz – coordonator al colecţiei Psihopractica, Editura Herald, şi psiholog. Evenimentul are scopul principal de a ne furniza informaţii cu privire la gestionarea corectă a emoţiilor, de a conştientiza şi identifica reacţiile provocate de tulburarea de personalitate Borderline.

Cu această ocazie vom lansa colecţia Psihopractica şi titlurile: „Cum să-ţi gestionezi emoţiile copleşitoare şi să-ţi recapeţi autocontrolul. Ghidul practic de terapie comportamentală dialectică” de  Matthew McKay, Jeffrey Brantley, Jeffrey C. Wood şi „Borderline: Cum să trăieşti alături de o persoană cu emoţii extreme” de Paul Mason, Randi Kreger.

Dezvoltată de Marsha Linehan pentru a trata tulburarea de personalitate borderline, terapia comportamentală dialectică (TCD) s-a dovedit o terapie eficientă pentru o multitudine de probleme de sănătate mintală, iar cercetările i-au dovedit eficienţa în special în gestionarea emoţiilor copleşitoare şi a suferinţei psihologice, fără a pierde controlul şi a acţiona distructiv. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestei terapii, din cartea de faţă veţi învăţa cum să vă dezvoltaţi abilităţi în patru mari domenii psihologice:

- toleranţa la stres şi suferinţă

- prezenţă conştientă (mindfulness)

- gestionarea emoţiilor

- eficienţa interpersonală

În Cum să îţi gestionezi emoţiile copleşitoare şi să-ţi recapeţi autocontrolulveţi descoperi exerciţii, pas cu pas, pentru însuşirea abilităţilor fundamentale care să vă ajute să obţineţi rezultate reale şi durabile, indiferent de experienţa personală în aria psihoterapiei. Pentru profesionişti, acesta va fi un ghid nepreţuit, pe care îl pot recomanda cu încredere clienţilor lor în orice fază a terapiei.

Volumul Borderline: cum să trăieşti alături de o persoană cu emoţii extremea ajutat deja 500 000 de oameni care au prieteni şi rude ce suferă de tulburarea de personalitate borderline să înţeleagă această tulburare distructivă, să stabilească limite şi să-şi ajute persoanele apropiate să nu mai apeleze la comportamente periculoase. Această ediţie revizuită integral a fost actualizată cu ultimele cercetări despre tulburarea de personalitate borderline şi cuprinde informaţii despre aptitudinile de adaptare şi de comunicare pe care le poţi folosi pentru a-ţi stabiliza relaţia cu persoana apropiată care suferă de această afecţiune.

Acest ghid te va ajuta:

  • să înţelegi haosul situaţiei
  • să te afirmi şi să-ţi susţii nevoile
  • să aplanezi conflicte şi certuri
  • să te protejezi pe tine însuţi şi pe ceilalţi de comportamentul violent

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Intrarea este LIBERĂ în limita locurilor disponibile.

Parteneri media: Radio România Cultural, Bucureşti FM, GoldFM, Eva.ro, Filme şi Cărţi, Bookuria, Bookhub, Bookaholic, 4arte, Agenţia de carte, Gazeta de ştiri, ZMEU Bucureşti, România Pozitivă, Raftul cu idei, Rabbit Media, PR Wave, Literatura pe tocuri, IQool, Gratuitor, Fundaţia Calea Victoriei, adplayers.ro

Ascultă live

Ascultă live

15:00 - 15:30
Bazar FM
Ascultă live Radio România Cultural
15:05 - 18:00
Obiectiv, România
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional
Ascultă live Radio România Internaţional
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
15:00 - 16:00
LADA DE ZESTRE
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța
Ascultă live Radio România Constanța
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara
Ascultă live Radio România Timișoara
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru