Ascultă Radio România Cultural Live

Editura Nemira aniversează 32 de ani - Inovație, premii internaționale, puterea comunității

Editura Nemira aniversează 32 de ani - Inovație, premii internaționale, puterea comunității

20 Iulie 2023, 11:47

Editura Nemira sărbătorește 32 de ani alături de cei mai îndrăgiți autori, cele mai memorabile volume, apariții inedite, demne de Cartea Recordurilor, dar și alături de echipă, de oamenii care zi-de-zi muncesc pentru ca cititorii să-și găsească cele mai potrivite cărți, deschizătoare de drumuri în lumile interioare și exterioare.

„În 2023, sărbătorim alături de comunitate 32 de ani de Nemira, dar și un an de NEZUMI, imprintul nostru de manga în limba română, în care vom lansa o serie de titluri îndelung așteptate de pasionați. Tot anul acesta, imprintul Armada împlinește 5 ani, motiv să celebrăm cartea SF cu foarte multe titluri noi și cu diverse activări, atât în zona science-fiction, cât și în zonele de fantasy și thriller. La aceeași frumoasă vârstă a ajuns și n'autor, colecția de literatură română contemporană, ceea ce ne oferă un prilej bun să pregătim un nou turneu național, ce va include o mult-așteptată surpriză pentru cititori.

Dincolo de aniversare, sărbătorim 32 de ani petrecuți aproape de comunitate, cu oameni care ne-au fost alături de la început, dar și cu cei care ni s-au alăturat pe parcurs. 32 de ani transformați în clipe de entuziasm, bucurie și vise împlinite: peste 23 de milioane de cărți în bibliotecile cititorilor, peste 1.500 de scriitori publicați în decursul vremii, peste 150 de titluri publicate anual. Vă mulțumim pentru fiecare clipă petrecută împreună.” Ana Lotts-Nicolau, CEO Nemira.

Ca de fiecare dată, am pregătit în perioada următoare surprize pentru cititori, reduceri aniversare pe site, materiale speciale de la autorii noștri și de la echipă. Cu această ocazie lansăm Campania #PovesteaMeaNemira, în care îi invităm pe toți cititorii, librarii, colegii și partenerii să posteze o fotografie cu cartea lor preferată de la Nemira pe social media și să ne povestească cum a început magia Nemira pentru ei.

Iar pentru următoarea jumătate de an, sperăm să vă suprindem cu niște apariții editoriale inedite.

O scurtă călătorie în magia lui 2023, care marchează 32 de ani de Nemira

Cartea Recordurilor

Am început anul în forță cu marea lansare internațională a volumului de memorii scris de Prințul Harry, „Rezervă”, care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cartea de non-ficțiune cea mai rapid vândută în istorie.

Premii internaționale

Campania de promovare a cititului BOOKVERTISING a fost premiată național și internațional la cele mai prestigioase festivaluri de marketing și publicitate online, precum: Effie Awards România, Gala IAB Mixx Awards Europe de la Madrid, Internetics, însumând în total 8 trofee.

Iubim literatura contemporană românească

Colecția de literatură română contemporană n’autor, coordonată de Eli Bădică, a sărbătorit 5 ani printr-un eveniment special la care au participat majoritatea autorilor publicați, prin momente inedite de lectură și printr-un turneu național, alături de Cărturești.

INOVAȚIE

Imprintul NEZUMI și-a îmbogățit colecția cu cea mai cunoscută serie manga din lume - „Attack on Titan”, alături de trei alte serii manga de renume la nivel mondial – „Tokyo Revengers“, „Witch Hat Atelier“ și „Your Lie in April“, ce vor fi traduse, pentru prima dată, din limba japoneză în limba română.

COMUNITATE

Contul de Instagram @edituranemira a ajuns la 40 k de cititori care apreciază și duc mai departe alături de noi #plăcerealecturii.

Despre editura Nemira

În 1991, când societatea de-abia se trezea la viața în libertate de după Revoluție, Valentin Nicolau a avut curajul să intre pe piața editorială din România cu o editură privată: Nemira, numită după un munte din Carpații Orientali.

Prima carte publicată a fost clasicul Monte Cassino, de Sven Hassel, și s-a vândut în sute de mii de exemplare, mai multe decât putea visa. Urcarea muntelului metaforic începea.

Misiunea de atunci și de acum este să aducem povești puternice și idei provocatoare, să traducem cei mai populari și curajoși scriitori din lume, să promovăm generațiile noi de scriitori români. Totul sub aceeași linie roșie: Plăcerea lecturii. Deoarece credem cu tărie că literatura și educația modelează vieți, că libertatea de gândire și empatia sunt soluțiile pentru un viitor mai bun.

Nemira s-a consacrat pe piață cu primele cărți clasice de science fiction traduse în română: Visează androizii oi electrice, de Philip K Dick și seria Dune, de Frank Herbert, primele romane de Stephen King publicate în română, care au introdus generații întregi în aceste genuri care deschide mintea spre toate posibilitățile universului.

În paralel, Nemira a publicat mari autori străini foarte diverși precum John Kennedy Toole, Paulo Coelho sau Pascal Bruckner, iar astăzi, în colecțiile Babel și Damen Tango, sunt publicați autori premiați din toată lumea precum: Julian Barnes, Jhumpa Lahiri, Dinah Jefferies, Amor Towles, Linda Holmes, Tahar Ben Jelloun, Margaret Atwood și mulți alții.

Încă din 1994, Nemira a publicat și autori români, debutați aici și apoi consacrați cultural, ca Horia Roman Patapievici, Ioan Petru Culianu, Radu Aldulescu și mulți ani. Direcție continuată de-a lungul timpului și consolidată cu două colecții dedicate, n’autor pentru proză și Vorpal pentru poezie.

Până în anii 2000, Nemira avea mai multe direcții editoriale care răspundeau pasiunii pentru lectură a cititorilor de toate vârstele, inclusiv pentru cei mici cu editura Nemi pentru copii, unde publică scriitori străini consacrați și scriitori români precum Cristina Andone sau Simona Antonescu.

În 2009, Nemira a fost prima editură care a lansat ebooks în limba română pe piața din România.

În 2018, direcția editorială science fiction, fantasy și thriller a fost introdusă sub umbrela imprintului ARMADA, unde sunt publicați cei mai importanți scriitori ai momentului: George R.R. Martin, Stephen King, Suzanne Collins, Andrzej Sapkowski sau Diana Gabaldon sau clasici precum Frații Strugațki sau Ursula K. Le Guin.

În 2021, s-a extins planșa editorială cu imprintul de non-ficțiune, Orion, care are cei mai apreciați autori ai momentului: Katherine May, Brianna Wiest, Trevor Noah, Karen Armstrong, Abigail Tucker, Marius Constantinescu, Alberto Manguel și mulți alții.

În 2022, Nemira a lansat primul imprint de manga în limba română, NEZUMI, începând cu seriile Mireasa Străvechiului Mag și Regatele Ruinei.

Povestea Nemira nu înseamnă doar viziunea editorială și munca întregii echipe, cealaltă jumătate a poveștii e țesută în fiecare zi de cititorii noștri, strânși în comunitățile din grupurile de social media, de la care primim mereu impresii de lectură, poze, întrebări. Interacțiunea dintre editură și cititorii săi, prin intermediul cărților, completează o poveste de 32 de ani și ne oferă speranță pentru următorii 32 de ani în care ne propunem să îi ținem aproape și să îi surprindem constant.

De aceea, în ultimii ani, Nemira a desfășurat multe campanii pentru cititori și lectură: campania video de încurajare a lecturii „Hai, citește”, Bursa de cititor Nemira (cărți pe viață pentru elevi), campania „Prima mea carte”, podcastul Books are magic, campania Citește-i zilnic copilului tău, de la Editura Nemi și Bookvertising, o campanie la scală largă pentru promovarea cititului.

Le mulțumim cititorilor și partenerilor că ne sunt aproape și le promitem să le fim alături încă 32 de ani de acum înainte, aducând în viețile lor #plăcerealecturii.

Acolade: Elogiul şi justiţia memoriei
Literatură 04 Octombrie 2023, 12:26

Acolade: Elogiul şi justiţia memoriei

Ciclul tematic consacrat marilor scriitori contemporani care ne-au părărsit în ultimele decenii continuă la ...

Acolade: Elogiul şi justiţia memoriei
Poezie în vremea războiului
Literatură 04 Octombrie 2023, 07:10

Poezie în vremea războiului

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a doua conferință organizată în cadrul...

Poezie în vremea războiului
Atelierele FILIT pentru traducători - participanți din nouă țări  la cea de-a IX-a ediție
Literatură 03 Octombrie 2023, 23:36

Atelierele FILIT pentru traducători - participanți din nouă țări la cea de-a IX-a ediție

În perioada 2-6 octombrie 2023, are loc cea de-a IX-a ediție a „Atelierelor FILIT pentru traducători”,...

Atelierele FILIT pentru traducători - participanți din nouă țări la cea de-a IX-a ediție
Seară cu specific franțuzesc & lansarea romanului „Librăreasa din Paris“ de Kerri Maher
Literatură 03 Octombrie 2023, 20:52

Seară cu specific franțuzesc & lansarea romanului „Librăreasa din Paris“ de Kerri Maher

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 4 octombrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina...

Seară cu specific franțuzesc & lansarea romanului „Librăreasa din Paris“ de Kerri Maher
Marius Chivu la Întâlnirile Clubului Logos: Kiwi, 2023. Antologia de proză scurtă. Trecuturi
Literatură 03 Octombrie 2023, 14:20

Marius Chivu la Întâlnirile Clubului Logos: Kiwi, 2023. Antologia de proză scurtă. Trecuturi

  Marți, 10 octombrie, la ora 12.00, în Sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din...

Marius Chivu la Întâlnirile Clubului Logos: Kiwi, 2023. Antologia de proză scurtă. Trecuturi
CultuRo – Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni, 5-8 Octombrie 2023, Madrid, Spania
Literatură 03 Octombrie 2023, 13:29

CultuRo – Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni, 5-8 Octombrie 2023, Madrid, Spania

În perioada 5-8 octombrie 2023 se va desfășura în Comunitatea Madrid, Spania prima ediție a „CultuRo...

CultuRo – Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni, 5-8 Octombrie 2023, Madrid, Spania
Lecturile orașului: “Arta pentru copii și părinți. Cele mai faimoase picturi și sculpturi din lume”, de Heather Alexander -Editura Niculescu
Literatură 01 Octombrie 2023, 12:54

Lecturile orașului: “Arta pentru copii și părinți. Cele mai faimoase picturi și sculpturi din lume”, de Heather Alexander -Editura Niculescu

Cum să vorbești copiilor despre artă? Cum să nu îi plictisești și apoi să îi îndepărtezi? Sunt...

Lecturile orașului: “Arta pentru copii și părinți. Cele mai faimoase picturi și sculpturi din lume”, de Heather Alexander -Editura Niculescu
Recolta. Strângem laolaltă cărțile, oamenii și faptele bune - Târg de Carte pentru Copii și Familii - revine cu o ediție memorabilă pentru iubitorii de lectură de toate vârstele!
Literatură 01 Octombrie 2023, 10:44

Recolta. Strângem laolaltă cărțile, oamenii și faptele bune - Târg de Carte pentru Copii și Familii - revine cu o ediție memorabilă pentru iubitorii de lectură de toate vârstele!

Evenimentul se desfășoară în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, la Seneca Anticafe (Arhitect Ion Mincu nr. 1), cu...

Recolta. Strângem laolaltă cărțile, oamenii și faptele bune - Târg de Carte pentru Copii și Familii - revine cu o ediție memorabilă pentru iubitorii de lectură de toate vârstele!
Ascultă live

Ascultă live

06:00 - 07:00
Album de colecție
Ascultă live Radio România Cultural
05:05 - 07:00
Bună dimineaţa, România!
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional
Ascultă live Radio România Internaţional
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
06:00 - 07:00
Folcloria
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța
Ascultă live Radio România Constanța
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara
Ascultă live Radio România Timișoara
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru