Ascultă Radio România Cultural Live

Salonul de Carte Bookfest - patru zile de evenimente dedicate cărților și literaturii

04 Aprilie 2017, 07:07

Din 6 aprilie 2017, Salonul de Carte Bookfest vă așteaptă la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara pentru patru zile de evenimente dedicate cărților și literaturii.

Singurul eveniment expozițional de carte din Timișoara, Salonul de Carte Bookfest vine cu o ofertă imbatabilă: peste 25.000 de volume și reduceri între 10 și 80%, cărți pentru copii, auxiliare educaționale, dar și o gamă variată de titluri pentru toate gusturile și interesele.

Programul evenimentelor va cuprinde întâlniri de marcă, lansări de carte, sesiuni de autografe și proiecții de scurt metraje la care vor participa cele mai importante personalități culturale ale literaturii române actuale.

Vor fi prezenți peste 30 de expozanți, cele mai importante edituri din România precum Art, Carminis, Casa, Corint, Curtea Veche Publishing, Diana Press, Hasefer, Herald, Humanitas, Linghea, Sapientia, Nemira, Niculescu, Nomina, Polirom, Rao, Trei, Univers, Univers Enciclopedic, Editura Universității de Vest, dar și distribuitori de carte precum Astro, Okian, Centrul de Carte Străină Sitka și librăriile „Cartea de Nisip” și „La Două Bufnițe” din Timișoara.

Scriitorul Mircea Cărtărescu vine la Bookfest Timișoara cu o premieră, cel mai nou volum Peisaj după isterie, o carte căreia editura Humanitas i-a pregătit lansarea națională cu exact acest prilej, sâmbătă, pe 8 aprilie, de la ora 16:30. Editura Humanitas va aduce la Bookfest Timișoara peste 800 de titluri, cu reduceri de până la 10% din prețul de copertă, dar și întâlniri cu personalități culturale de excepție printre care Mircea Cărtărescu, Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu, Riri Sylvia Manor,Jan Cornelius, Ioana Nicolaie, Lidia Bodea și Denisa Comănescu. 

Editura Polirom va fi prezentă la această nouă ediţie a Bookfest Timişoara cu peste 500 de titluri publicate în perioada 2016-2017, cu reduceri de 25% şi cu un impresionant program de evenimente, aducând în faţa cititorilor timişoreni nume precum: Aurora Liiceanu, Cristian Tudor Popescu, Sorin Mitu, Radu Pavel Gheo, Robert Şerban şi Adrian Georgescu. Nu vor lipsi noutăţile din cele mai apreciate colecţii de pe piaţa de carte autohtonă: Biblioteca Polirom, Ego. Proză, Junior, Top 10 + și Hexagon.

Editura Curtea VechePublishing va aduce, printre cele câteva sute de titluri din standul de la Bookfest Timișoara, și deja celebrul album #rezist. Proteste împotriva OUG 13/2017. Textele cuprinse în carte sunt semnate de Vintilă Mihăilescu, Andrei Oișteanu, Paula Herlo, Mircea Toma, Dragoș Bucurenci, Ioana Popescu, Liviu Papadima și Cristian Șimonca. În aproape 200 de pagini și 150 de fotografii, cartea documentează protestele care au avut loc atât în România, la București, Sibiu, Iași sau la Cluj, cât și în diaspora. Fiind un demers civic, profitul rezultat din vânzarea cărții va fi donat de Curtea Veche Publishing organizației nonguvernamentale Funky Citizens, care desfășoară proiectul factual.ro, primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România, cu scopul de a-i motiva pe cetățenii români în a-și dezvolta gândirea critică.

EdituraNemira își va aștepta cititorii cu reduceri generale de 25-35% pentru pachete cadou, dar și cărţi cu preț special de 3 şi 5 lei. Printre noutățile ce vor putea fi găsite la stand se va afla și noua carte a scriitorului american Ernest Cline intitulată Armada, carte în curs de ecranizare de Steven Spielberg. La același stand veți putea găsi și numeroase titluri pentru copii, apărute la editura Nemi, cum ar fi volumul Cum să-ți dresezi dragonul de Cressida Cowel, bestseller vândut în peste 7 milioane de exemplare și ecranizat de compania de animație Dreamworks. 

Editura Universității de Vest va fi prezentă cu peste 130 de titluri, iar printre noutățile ce vor putea fi găsite la stand se numără: Ecologia politică a postcomunismului de Lucian Vesalon, Problematizarea moștenirii kantiene în filosofie: Husserl, Heidegger, Blaga de Alexandru Petrescu, O problemă de cultivare a limbii: acordul de Emina Căpălnășan, Reforma supravegherii bancare şi stabilitatea financiară în Uniunea Europeană de Liliana Donath și Veronica Cerna, dar și cel mai recent volum al profesorului Dan Negrescu, Mehala – o poveste, ce va fi lansat sâmbătă, ora 11:00, la spațiul de evenimente. Mehala – o poveste schiţează o mitologie locală având în centru unul dintre cartierele cele mai vechi ale Timişoarei, Mehala. Alături de autor vor lua cuvântul Otilia Hedeşan şi Dana Percec.

Un eveniment plin de emoție va organiza și editura Diacritic sâmbătă, de la ora 19:00, când Brîndușa Armanca, Cornel Ungureanu, Radu Dimeca și Adrian Bodnaru, directorul editurii, vor prezenta volumul FINAL la CARTEA RATAȚILOR. Un experiment literar în memoria Ioonei Rauschan.

Editura Diana vine pentru prima dată la Salonul de Carte Bookfest Timișoara cu peste 200 de titluri care întregesc oferta editorială de cărți, caiete și materiale didactice pentru învățământul preșcolar și primar. Printre titlurile importante ce vor putea fi răsfoite la stand se numără Colecția ABC-ul poveștilor terapeutice, Poveștile copilăriei tip acordeon, culegeri și caiete de evaluare, dar și ghiduri practice pentru părinți sau dascăli. Nu vor lipsi materialele didactice precum planșele tematice în format A3 sau 50×70 cm, jocurile Logico Piccolo sau cele de tip puzzle, Teatrul de păpuși cu siluete sau audiobook-uri pentru părinți. Vizitatorii se vor bucura de reduceri la toate materialele, pragurile fiind de 20% pentru accesorii art & craft și jocuri didactice, 30% pentru caiete de lucru și materiale didactice și 40% pentru pachete educaționale.

Editura Niculescu îi va întâmpina pe vizitatori cu reduceri între 10-50% și peste 300 de titluri. Printre noutățile apărute în acest an se află bestsellerul New York Times Femei care aleargă cu lupii. Poveşti şi mituri ale arhetipului femeii sălbatice a scriitoarei americane Clarissa Pinkola Estés, volum vândut în peste două milioane de exemplare. Un alt nou volum ce va putea fi răsfoit și cumpărat de la standul editurii este Geografia geniului. Cele mai creative locuri din lume: de la Atena antică la Silicon Valley al autorului Eric Weiner, carte descrisă de cotidianul Washington Post ca fiind „O lucrare care încearcă să descopere de ce geniile se adună în anumite spaţii şi epoci şi de ce asemenea locuri efervescente ard până la capăt, după o jumătate de secol de realizări grandioase.”

Editura All va aduce la Bookfest reduceri cuprinse între 30% și 80 % și în jur de 350 titluri de literatură pentru adulți și copii, medicină pentru specialiști, self-help și parenting. Oferta cu noutăți cuprinde bestselleruri internaționale precum volumul Mercenarul de Jean-Patrick Manchette, roman polițist ecranizat la Hollywood, cu Sean Penn în rolul principal, dar și o carte pentru părinții dedicați, Empatia în parenting de Chris White și Shauna Shapiro, care îi va ajuta pe părinți să fie mai înțelepți și mai plini de compasiune în relația cu cei mici.

Editura Casa va fi prezentă cu peste 150 de titluri cu reduceri de preț cuprinse între 20 și 50%. Printre noutățile apărute în oferta editurii se află cartea din colecţia „Micul atelier”, Compoziţia a profesorului de artă maghiar Kőnig Frigyes, dar și cărți pentru copii din seria Bobiţă şi Buburuză.

Editura Sapientia vine la Bookfest Timișoara cu circa 250 de titluri și reduceri de 20-50% față de prețul de copertă. Printre lucrările care pot fi găsite în standul Sapientia se numără Biblia Catolică, apoi Biblia Bisericii Catolice pentru Tineri, dar și o carte cu nume cel puțin insolit: Tweeting cu Dumnezeu de pr. Michel Remery care, împreună cu o echipă de tineri între 17 și 30 de ani, a dezvoltat proiectul interactiv Tweeting cu Dumnezeu (#TwGOD), realizând o strânsă integrare între mass-media moderne și cartea tipărită.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. În toate cele patru zile, Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România și Primăria Municipiului Timișoara.

www.bookfest.ro

Programul Salonului de carte BOOKFEST 2017. 

S-a stins din viață poetul Ioan Es. Pop
Literatură 19 Iunie 2024, 19:14

S-a stins din viață poetul Ioan Es. Pop

Uniunea Scriitorilor din România anunță cu profundă durere încetarea din viață a poetului Ioan Es. Pop . Prin...

S-a stins din viață poetul Ioan Es. Pop
Hedwig and the Angry Inch – spectacol Teatrul Stela Popescu – ajunge  pe 27 iunie la FITS – Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
Literatură 19 Iunie 2024, 12:46

Hedwig and the Angry Inch – spectacol Teatrul Stela Popescu – ajunge pe 27 iunie la FITS – Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Hedwig and the Angry Inch,  aflat în atenţia tuturor la un an după premieră după câştigarea  premiului...

Hedwig and the Angry Inch – spectacol Teatrul Stela Popescu – ajunge pe 27 iunie la FITS – Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
Întâlnire cu Cristian Tudor Popescu la Sibiu: marți, 18 iunie, ora 18.00, Sala festivă a Bibliotecii Județene „Astra” Sibiu
Literatură 17 Iunie 2024, 10:31

Întâlnire cu Cristian Tudor Popescu la Sibiu: marți, 18 iunie, ora 18.00, Sala festivă a Bibliotecii Județene „Astra” Sibiu

Cristian Tudor Popescu își așteaptă cititorii sibieni marți, 18 iunie, ora 18.00, în Sala festivă a Bibliotecii...

Întâlnire cu Cristian Tudor Popescu la Sibiu: marți, 18 iunie, ora 18.00, Sala festivă a Bibliotecii Județene „Astra” Sibiu
Întâlnire cu Cristian Tudor Popescu la Iași și Sibiu
Literatură 13 Iunie 2024, 05:43

Întâlnire cu Cristian Tudor Popescu la Iași și Sibiu

Cristian Tudor Popescu, Râsul dracului. Interceptări. Informații desecretizate. Autodenunțuri Editura Polirom, 2024...

Întâlnire cu Cristian Tudor Popescu la Iași și Sibiu
10 romane captivante, perfecte pentru o zi relaxantă la plajă
Literatură 12 Iunie 2024, 08:42

10 romane captivante, perfecte pentru o zi relaxantă la plajă

Editura ap! (ACT și Politon) vă invită în această vară să vă bucurați de lecturi pline de emoție și introspecție, cu o...

10 romane captivante, perfecte pentru o zi relaxantă la plajă
„Mici binecuvântări” - un roman despre desegregare, dispariţii şi crime misterioase | PODCAST
Literatură 11 Iunie 2024, 15:38

„Mici binecuvântări” - un roman despre desegregare, dispariţii şi crime misterioase | PODCAST

Aleasă de Amazon printre cele mai bune cărţi ale anului 2023 , cartea „Mici binecuvântări” este ultimul...

„Mici binecuvântări” - un roman despre desegregare, dispariţii şi crime misterioase | PODCAST
Cristian Fulaș la Târgul de Carte de la Madrid, ediția 2024
Literatură 11 Iunie 2024, 14:34

Cristian Fulaș la Târgul de Carte de la Madrid, ediția 2024

Cristian Fulaș participă la cea de-a 83-a ediție a Târgului de Carte de la Madrid , care se desfășoară în...

Cristian Fulaș la Târgul de Carte de la Madrid, ediția 2024
5 romane pline de suspans, care te vor răcori în zilele călduroase de vară
Literatură 10 Iunie 2024, 08:49

5 romane pline de suspans, care te vor răcori în zilele călduroase de vară

În căldura toridă a verii, când soarele dogoritor te îndeamnă să cauți un refugiu răcoros, nu există loc...

5 romane pline de suspans, care te vor răcori în zilele călduroase de vară
Ascultă live

Ascultă live

10:00 - 11:00
Soundcheck
Ascultă live Radio România Cultural
10:10 - 13:00
PRIETENII DE LA RADIO
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru