La Galeriile Artmark, în Noaptea Muzeelor e Noaptea Marilor Staruri!
15 Mai 2025, 11:25
Galeriile Artmark prezintă „All Stars” de Noaptea Muzeelor – o expoziție cu peste 160 de obiecte de colecție doar cu celebrități! Hagi, Pelé, Verstappen, Schumacher, George Foreman, Cassius Clay, Ilie Năstase, dar și Alice Cooper ori Sylvester Stallone, pe aceeași „scenă” cu Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești! Sâmbătă, 17 mai, la Palatul Cesianu-Racoviță din str. C.A. Rosetti nr. 5 este noaptea magică a artei și a performanței!
Pe lângă fascinantele expoziții de pictură și de sculptură, cu lucrări realizate de cei mai importanți artiști români, ori de artă decorativă, artă sacră, artă istorică, bijuterii și eleganță – Galeriile Artmark prezintă, pentru cea de-a XXI-a ediție „Noaptea Europeană a Muzeelor”, și obiecte colecționabile cu autografele marilor staruri, autohtone și internaționale, din sport, muzică ori cinema.
Mănuși de box, tricouri sau ghete de fotbal, mingi, rachete de tenis, căști de Formula 1, chitare, biciclete, dar și multe altele, toate cu autografele marilor staruri din lumea sportivă ori artistică – adevărate „trofee” ale performanței, atât românești, cât și universale!
Și asta nu este tot! Avem și o premieră! Magazinul „Dependent de Artă” de la Galeriile Artmark, cel mai mare magazin de artă din România, se alătură celebrului eveniment european și va participa anul acesta la Noaptea Muzeelor cu „Expoziția de 1.000.000 de Euro”, în cadrul Art Safari (de la Palatul Dacia România – str. Lipscani nr. 18-20). Nicolae Tonitza, Adrian Ghenie, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Alexandru Ciucurencu ori Dumitru Ghiață sunt doar câțiva dintre artiștii ale căror picturi vor „ieși” special din colecții private pentru o întâlnire inedită cu publicul. O colecție rară de picturi-capodopere de patrimoniu – semnate de mari maeștri ai artei românești!
Noaptea Muzeelor de la noi din țară este un eveniment finanţat de Ministerul Culturii şi coordonat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România. Pe plan internațional, proiectul a fost inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și este patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.