Ascultă Radio România Cultural Live

Weekend cultural - Recomandări pentru 24-26 mai

Weekend cultural - Recomandări pentru 24-26 mai

25 Mai 2024, 07:30

Căutați idei de petrecere a timpului liber? Vă sugerăm o selecţie de recomandări culturale de neratat în acest weekend.

Concerte

 • Dirijorul Cristian Mandeal revine vineri, la Sala Radio, unde va dirija Orchestra Națională Radio, iar solistă va fi pianista Adriana Toacsen. În program: Mihaela Vosganian - Broken; George Balint - Concertul pentru pian și orchestră; Călin Ioachimescu - Simfonia I (lucrări în primă audiție absolută)

https://www.orchestreradio.ro/

 • La Brăila în acest weekend se desfășoară cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”. Festivalul-concurs are două secțiuni: concurs (cu un număr de 24 de concurenți din România și străinătate) și recitaluri susținute de artiști ai genului.

https://festival-george-grigoriu.ro/

 • Cunoscutul violonist Ara Malikian va susține un concert sâmbătă, la Sala Palatului. Cu stilul său creat din propriile sale origini și din experiența muzicală bogată, “vocea” sa artistică a devenit o prezență originală și inovatoare pe scena mondială. Noul său turneu, care va ajunge şi la București „THE ARA MALIKIAN WORLD TOUR”, este dedicat fiului său și este un tribut adus acelor ființe care sunt la fel de libere ca păsările cerului.

https://salapalatului.ro/event/ara-malikian/

 • La Cluj-Napoca are loc prima ediție a festivalului de muzică electronică „Midway”, cu tema „The Guardians of Time” - ora 21:00, la BT Arena. Participă DJ de calibru internațional: Tujamo (Germania), Danny Avila (Spania) și Rivo (Franța), împreună cu DJ români: Arias, Deny și Mike Kross

Operă

 • La Opera Națională București suntem invitați vineri, la un concert simfonic al Orchestrei Operei Naționale București dirijată de Tiberiu Soare și care îl va avea ca solist pe violonistul Rafael Butaru. În program: Rapsodia I de Béla Bartók, Tzigane de Maurice Ravel, Simfonia nr. 5 Op. 64 în mi minor de Piotr Ilici Ceaikovski

https://operanb.ro/spectacol/meet-the-classics-concert-simfonic/

 • Asociația Liga Albanezilor din România (ALAR), în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” vă invită la un concert extraordinar cu participarea sopranei albaneze de renume mondial, Inva Mula. Pe scena Operetei vor urca soprana Ionela Mani și soțul său, tenorul Gjergji Mani, alături de invitatul special, tenorul Daniel Magdal, directorul artistic al Operei Naționale București, iar dirijorul Alexandru Ilie va conduce Orchestra Teatrului Națională de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Programul concertului va include o gamă variată de lucrări aparținând genului cult, dar și piese populare, din patrimoniul muzical albanez, românesc și universal.

https://www.opereta.ro/

 • La Opera din Cluj Napoca, spectacolul Nunta lui Figaro este programat pentru vineri seara. Servitorii Figaro și Susanna sunt plini de entuziasm în ziua nunții lor, dar există o problemă: angajatorul lor, contele Almaviva, are intenții dezonorante față de viitoarea mireasă. Cu mai multe răsturnări de situație, povestea operei comice a lui Mozart va surprinde și va încânta la fiecare pas, totul desfășurându-se pe parcursul unei zile nebunești în casa contelui Almaviva. Maestrul David Crescenzi, director artistic al Operei clujene, va dirija cea mai nouă producție din repertoriul instituției.

https://operacluj.ro/spectacole/2023-2024/soldoutnuntaluifigaro-24-mai-2024-18-30/

 • Opera bufă Don Pasquale de Gaetano Donizetti poate fi revăzută duminică, 26 mai, începând cu ora 18:30 la Opera din Iași. Interpretează soliștii, corul și orchestra Opere din Iași, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului Bogdan Chiroșcă.

https://www.operaiasi.ro/

Teatru

 • Începe cea de-a treia ediţie a Festivalului de Teatru, Film şi Muzică "Ion Dichiseanu", care se va desfăşura în perioada 24 - 26 mai, la Adjud. Printre invitaţii speciali se regăsesc Corina Chiriac, Mirela Vaida, Ioana Dichiseanu, Victoria Cociaş, Ileana Popovici, Adrian Păduraru, Simona Florescu, Smaranda Vornicu, Alin Oprea, Adrian Artene, Vlad Zamfirescu şi Şerban Pavlu (Teatrul Bulandra) şi Luminiţa Erga, Diana Roman, Ada Navrot şi Alexandru Jitea (Teatrul Nottara).
 • La Craiova continuă cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare şi în cadrul căruia vor fi organizate spectacole de teatru, concerte, parade, ateliere, lansări de carte, instalaţii, călătorii VR. În program: Teatrul Apropo (24 mai), "A douăsprezecea noapte sau noaptea magilor", regia Alexandru Mâzgăreanu, Teatrul Nottara (24 mai), "Romeo şi Julieta", regia Rostyslav Derzhypilskyi, Ucraina (26 mai), "Hamlet, Prinţul Danemarcei", regia Robert Lepage, Ex Machina, Canada (25 şi 26 mai).

https://www.shakespearefestival.online/

 • Duminică, la ora 11:30, la Teatrul Excelsior, sunteți invitați la patru lucrări de dans și teatru. De la adaptarea uneia dintre cele mai cunoscute povești pentru copii, până la creaturi fantastice și coregrafii inedite, puteți explora lumile mari ale celor mici! Coordonatoare: Catrinel Catană, Mariana Gavriciuc, Andreea Belu, Eva Danciu, Ruxandra Simion, Alexandra Vieru

https://teatrul-excelsior.ro/spectacol/dansuri-mici-si-teatru/

 • La Teatrul Odeon se joacă vineri Ceasornicăria Taus de Gellu Naum, regia Dragoș Galgoțiu. O ”livadă de vișini” dadaistă, suprarealistă, cubistă, o poveste bizară, în care timpul a fost oprit și memoria se confundă cu imaginarul, un joc magic al minții, o utopie avangardistă, un experiment alchimic inventat cu mijloace teatrale, o erezie estetică, o formă de libertate. Din distribuție fac parte actorii: Ionel Mihăilescu,Eduard Trifa, Marian Ghenea, Sabrina Iașchievici, Vlad Bîrzanu, Anda Saltelechi și Laurențiu Lazăr.

https://teatrul-odeon.ro/spectacol/ceasornicaria-taus

Cinema

 • Bucureștenii sunt invitați la Animest Amzei. În program sunt proiecții de film, ateliere de film de animație pentru copii și multe activități creative, recreative și sportive. În fiecare weekend, de la ora 12:00 până la 22:00, vor avea loc activități pentru toate vârstele. Copiii între 6-14 ani vor avea de ales între ateliere de decupaj, desene animate cu creta sau tehnici prin care copiii în sine vor deveni ”personaje animate”. Piața Amzei va fi activată de grupe de copii care vor colora și decupa personaje din animații și forme din natură sau animale pe care vor învăța să le aducă la viață prin tehnici de animație. Atelierele sunt facilitate de Nicoleta Miron, artistă de animație 2D, regizoare de film și co-fondatoarea studioului de animație "Scene06 Shot24

https://www.animest.ro/amzei-animat

 • În acest weekend are loc prima ediţie „NORDIX Festival – Enchanting Aurora”, o iniţiavă a Ambasadei Danemarcei, Finlandei, Norvegiei și Suediei în România, precum și a Consulatului Islandei în Bucureşti. Evenimentul îmbină proiecţii de film, cluburi de lectură pentru toate vârstele, dezbateri, expoziţii şi evenimente speciale. Filmele vor rula la Cinema „Elvire Popesco” şi Cinema Union. O serie de locaţii neconvenţionale vor găzdui celelalte evenimente.

https://www.facebook.com/nordixfestival

 • La Brașov continuă a 28-a ediție a Festivalului Filmului European care are loc la Centrul Cultural Reduta. Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele și institutele culturale europene.

Expoziții

 • Cea de-a XII-a ediție „Romanian Design Week”, un proiect The Institute, are loc anul acesta între 24 mai și 2 iunie, în clădirea monument istoric din Piața George Enescu, care a găzduit în trecut restaurantul „CINA”, (Str. Benjamin Franklin nr. 10). Cu tema „Unlock the City”, ediția din 2024 a „Romanian Design Week” își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele viitorului și să contribuie totodată la explorarea Bucureștiului și la descoperirea potențialului acestuia, a spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă și definesc.

https://romaniandesignweek.ro

 • Cea de-a 67-a ediție a expoziției internaționale anuale World Press Photo poate fi vizitată în București, în Piața Universității. Cele 146 de fotografii pun în lumină relatări despre războiul din Gaza și Ucraina, migrație, schimbări climatice, familie și sănătate mintală și demonstrează importanța fotografiei jurnalistice în jurul lumii.
 • Expoziția de artă vizuală „Is Werther still under the weather?” aduce în discuție responsabilitatea artiștilor în legătură cu reprezentarea și interpretarea suferinței mintale prin intermediul operelor pe care aceștia le realizează. Expoziția se află la Pavilionul „Goethe”, Calea Dorobanți nr. 32. Artiști expozanți: Adi Piorescu, Adriana Georgescu, Alex Manea, Alexa Lincu, Andreea Oprișan, Bucharest Collage Collective, Ciocârlica, Daniel Loagăr, Ingrid Odette Maschek, Maria Bratu, Maria Bălan, Mădălina Lucșoreanu, Oana Dragomir, Orhan, Ortaku, Peter Stöcker, Raluca Neagoe, SPÄM, Silviu Petrescu, Wanda.
 • Pentru al treisprezecelea an, Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia găzduiește o nouă ediție a Mogoșoaia ClasicFest (25 – 26 mai), care se desfășoară sub genericul „Culturile lumii”. Participă țări din America de Sud, Africa, Europa și Asia (Uruguay, Turkmenistan, Vietnam, Egipt, Siria, Irak, Israel și România), cu expoziții de artă plastică, fotografie, obiecte tradiționale, proiecții de filme, concerte, spectacole de dans, ateliere handmade pentru copii.

Citește și: Mircea Cărtărescu a câștigat prestigiosul International Dublin Literary Award pentru romanul „Solenoid”

Primul solist la mandolină nominalizat la Grammy: AVI AVITAL închide stagiunea ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO
Muzică-Dans-Arte 12 Iunie 2024, 11:24

Primul solist la mandolină nominalizat la Grammy: AVI AVITAL închide stagiunea ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO

Primul solist la mandolină care a fost nominalizat pentru un premiu Grammy pentru muzică clasică, AVI AVITAL este invitat...

Primul solist la mandolină nominalizat la Grammy: AVI AVITAL închide stagiunea ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO
Tabăra de creație „Vara pe uliță”- ediția a 32-a
Muzică-Dans-Arte 12 Iunie 2024, 09:13

Tabăra de creație „Vara pe uliță”- ediția a 32-a

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită din nou, ca în fiecare an, în...

Tabăra de creație „Vara pe uliță”- ediția a 32-a
Se lansează a III-a ediție a Ecosistem, Festival Internațional de Arte Performative! Festivalul oferă 3 burse de creație și lansează un open call național
Muzică-Dans-Arte 11 Iunie 2024, 13:51

Se lansează a III-a ediție a Ecosistem, Festival Internațional de Arte Performative! Festivalul oferă 3 burse de creație și lansează un open call național

Festivalul Internațional de Arte Performative Ecosistem continuă și în 2024 cu a III-a ediție , care se desfășoară...

Se lansează a III-a ediție a Ecosistem, Festival Internațional de Arte Performative! Festivalul oferă 3 burse de creație și lansează un open call național
Succes răsunător după primul weekend „Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition”
Muzică-Dans-Arte 10 Iunie 2024, 15:43

Succes răsunător după primul weekend „Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition”

Primul weekend a fost un autentic succes pentru Bucharest Opera Festival care a prezentat publicului La Fanciulla del West...

Succes răsunător după primul weekend „Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition”
Aurul de la Brukenthal, expus pentru o lună la Art Safari
Muzică-Dans-Arte 10 Iunie 2024, 10:25

Aurul de la Brukenthal, expus pentru o lună la Art Safari

București, 10 iunie 2024. „Aurul de la Brukenthal” este expus în premieră la București, în perioada...

Aurul de la Brukenthal, expus pentru o lună la Art Safari
Weekend cultural - Recomandări pentru 7-9 iunie
Muzică-Dans-Arte 09 Iunie 2024, 05:35

Weekend cultural - Recomandări pentru 7-9 iunie

Căutați idei de petrecere a timpului liber? Vă sugerăm o selecţie de recomandări culturale de neratat în acest weekend....

Weekend cultural - Recomandări pentru 7-9 iunie
Dorin Ioniță - „Vară Magică a fost și este o necesitate pentru scena culturală bucureșteană” | PODCAST
Muzică-Dans-Arte 09 Iunie 2024, 05:25

Dorin Ioniță - „Vară Magică a fost și este o necesitate pentru scena culturală bucureșteană” | PODCAST

Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, Festivalul Internațional ,,Vară Magică” invită iubitorii de muzică clasică aflați...

Dorin Ioniță - „Vară Magică a fost și este o necesitate pentru scena culturală bucureșteană” | PODCAST
Răzvan și Andreea Stoica revin în atenția publicului meloman cu un nou turneu național. „Baroque Tour Op.3” va itinera un program concertant Bach-Vivaldi, alături de Kamerata Stradivarius
Muzică-Dans-Arte 09 Iunie 2024, 05:24

Răzvan și Andreea Stoica revin în atenția publicului meloman cu un nou turneu național. „Baroque Tour Op.3” va itinera un program concertant Bach-Vivaldi, alături de Kamerata Stradivarius

Frații Răzvan și Andreea Stoica revin cu seria de promovare a repertoriului baroc în România, prin cel de-al...

Răzvan și Andreea Stoica revin în atenția publicului meloman cu un nou turneu național. „Baroque Tour Op.3” va itinera un program concertant Bach-Vivaldi, alături de Kamerata Stradivarius
Ascultă live

Ascultă live

10:00 - 12:00
Liturghie - Înălţarea Domnului
Ascultă live Radio România Cultural
10:10 - 13:00
PRIETENII DE LA RADIO
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
10:00 - 11:00
De 10 ori România
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru