Cultura la farfurie. „Ceea ce ne sperie astăzi, mâine poate deveni banal” – Adriana Sohodoleanu

01 Octombrie 2025, 13:09
Cum se schimbă alimentația în timp și cum se raportează oamenii la noutăți culinare? În dialog cu Daria Ghiu, Adriana Sohodoleanu a adus în discuție felul în care gusturile, obiceiurile și chiar prejudecățile legate de mâncare au evoluat de-a lungul istoriei.
De la reticența față de melci în Moldova secolului trecut, până la rețetele „orientale” privite cu neîncredere în secolul XIX, exemplele arată că ceea ce numim astăzi „tradițional” a fost, la un moment dat, o noutate greu de acceptat. „Ceea ce ne sperie astăzi, mâine poate deveni banal. Noutatea din farfurie provoacă emoții, pentru că e intim legată de consumator”, subliniază Adriana Sohodoleanu.
Interviu realizat de Daria Ghiu în emisiunea Orașul vorbește, produsă de Gabriela Mitan Dulgheru și difuzată în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 9.00, la Radio România Cultural.