Dimensiunea științifică a artei: Aurelie Delater - ep 3 - Cum vine arta în sprijinul științei?
24 Martie 2022, 06:40
Cum vine arta în sprijinul științei? De fapt introducerea artei ca modalitate de studiu al științelor permite elevilor și studenților sa ajungă la esența științei, care este creativitatea, în felul acesta ajung să înțeleagă mai bine și mai ușor conceptele științifice și regulile științei. De asemenea vizualizarea anumitor procese este extrem de importantă în rezolvarea problemelor științifice, afirmă invitata mea din această săptămână Aurelie Delater - manager de proiect pentru ecosistemul S+T+ARTS.
În discuția de astăzi mi-am propus să aflu despre proiectele educative S+T+ARTS organizate pentru tineri, în vederea pregătirii lor pentru acest viitor în care artele, știința și tehnologiile conlucrează pentru inovație.
STARTS este o inițiativă a Comisiei Europene, este un program de nivel european susținut de DigiConnect un directorat european și finanțat prin programul Horizon 2020 și Horizon Europe prin linii deschise de finanțare. STARTS facilitează alianțe între științe, tehnologie și arte și le asociază cu valorile centrate pe umanitate, sustenabilitate și etică.
Am stat de vorbă cu Aurelie Delater manager de proiect pentru ecosistemele S+T+ARTS, de la care am vrut să aflu cum funcționează acest program european de incluziune a artelor în activitatea de creație inginerească și în cercetarea științifică.
Interviu cu Aurelie Delater senior manager S+T+ARTS
Realizator Mihaela Ghiță