#raportuldegarda.ro - FDA aprobă o nouă terapie pentru tratamentul limfomului cu celule B mari recurent sau refractar
15 Mai 2018, 09:59
55% dintre cei care suferă un infarct miocardic continuă să fumeze la 1 an după ce au fost externați din spital, arată un studiu din seria de studii Euroaspire din cadrul Programului de Cercetare Operațional European și care au examinat factorii de risc cardiovascular pe un număr de 8.261 de pacienți cu boală coronariană, din 27 de țări europene, din iunie 2016 până în septembrie 2018.
Rezultatele acestui ultim studiu au fost prezentate în cadrul EuroPrevent 2018, un congres al Societății Europene de Cardiologie.
Un alt studiu, de această dată epidemiologic, publicat recent în Statele Unite, arată faptul că vitamina D ar putea scădea riscul de a dezvolta diabet zaharat. ”Acest studiu a fost efectuat pe o cohortă de 903 persoane, grup care are o serie de caracteristici speciale: sunt persoane care locuiesc într-o zonă însorită (California), cu un statut socioeconomic și educațional ridicat – aceștia fiind factori care se corelează cu o prevalență scăzută a deficitului de vitamina D.” scrie raportuldegarda.ro
FDA aprobă o nouă terapie pentru tratamentul limfomului cu celule B mari recurent sau refractar. Tratamentul primește, de fapt, o a doua aprobare, scrie tot raportuldegarda.ro
Și tot în raportuldegarda.ro, încă o veste bună: cancerul va putea fi clasificat și tratat în funcție de profilul molecular, nu după localizare! - și asta, grațție tehnologiei, care ne ajută ”să privim dincolo de organ, dincolo de țesut și să înțelegem ce ascunde celula canceroasă până la nivelul unităților de bază ale ADN-ului. (...) Pan – Cancer Atlas este cea mai nouă și cuprinzătoare analiză obținută în urma unui proiect de cercetare peste un deceniu, Cancer Genome Atlas, prin care s-a descifrat genomul cancerului și care demonstrează că este timpul pentru o nouă abordare în clasificarea și tratarea acestei maladii.
Până în prezent s-au analizat 11.000 de tumori care reprezintă 33 de tipuri diferite de cancer care ar putea fi reclasificate în 28 de categorii în funcție de trăsăturile moleculare. Doar luna aceasta au fost publicate 27 de articole științifice în jurnalele Cell.”
Cu detalii - dr. Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, InoMed.
În direct, în emisiunea Știința în cuvinte potrivite, 13.20 - 14.30