Ascultă Radio România Cultural Live

TEATRUL ION CREANGĂ TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE   28 – 30 ianuarie 2022 Ediția a VIII-a #hibrid

18 Ianuarie 2022, 12:36

                                                                       

Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate! În perioada 28 – 30 ianuarie, Teatrul Ion Creangă organizează TIC PITIC – Zilele Small size, un eveniment unic în România care celebrează teatrul dedicat celor mai tineri dintre spectatori: de la bebeluși până la cei care își desprind mânuțele din mâinile părinților.

 

Cea de-a VIII-a ediție TIC PITIC – Zilele Small size, propune un format #hibrid, atât online, pentru cei care preferă confortul de acasă, cât și în sala de spectacol, pentru cei care vor să trăiască o experiență unică. Indiferent de alegere, copiii vor avea parte de spectacole și de ateliere special gândite pentru ei, astfel încât să îi familiarizeze de mici cu universuri magice de poveste.

Timp de trei zile Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23) și pagina de Facebook a Teatrului Ion Creangă (FB.com/TeatrulIonCreanga) vor găzdui o serie de experiențe educative dedicate celor mai mici spectatori, dar și activități menite să provoace întreaga familie să creeze și să se joace împreună.

ONLINE

stream.entertix.ro

FB.com/TeatrulIoncreanga

 

Spectacolul „Pernuța somnoroasă”, va fi difuzat #online, vineri, 28 ianuarie, de la ora 10:00. Cei mici sunt invitați să exploreze cea mai pufoasă pernuță și să facă din ea un adevărat camarad pentru ca somnul să fie cât mai lin. În continuarea spectacolului va urma o sesiune distractivă de jocuri prin care micuții pot învăța culorile, iar o dată cu ele și o mulțime de asemănări și asocieri cu obiecte.

Vineri, 28 ianuarie, va avea loc și dezbaterea „Fragilitatea copiilor”, moderată de Octavian Saiu, profesor, cercetător și critic de teatru, căruia i se vor alătura personalități de renume internațional, din sfera teatrului pentru copii. Adresată părinților, educatorilor sau chiar creatorilor de teatru pentru copii pentru a identifica cea mai bună modalitate prin care învățăm să abordăm subiecte delicate, într-un mod cât mai echilibrat, dezbaterea pune în discuție tema fragilității copiilor. Pornind de la situația pandemică pe care o traversăm deja de aproape doi ani, care a afectat pe toată lumea fără să țină cont de vârstă, nevoia de atenție s-a acutizat în rândul tuturor, cu precădere în rândul copiilor. Această atenție se traduce prin protecție, iar protecția se află în strânsă legătură cu fragilitatea.

 

SALA MICĂ A TEATRULUI ION CREANGĂ

Programul TIC PITIC reunește patru producții de teatru, dar și patru ateliere inspirate din temele spectacolelor pentru categoriile de vârstă 0-3 ani, respectiv 3-6 ani. Pe lângă propriile producții, ediția de anul acesta aduce în fața publicului bucureștean activități susținute de Teatrul  pentru  copii și tineret Colibri din Craiova, care întregesc programul divers de activități culturale și creative.

Prima zi a evenimentului debutează cu două reprezentații ale spectacolului „De-aș fi Scufița Roșie, susținute de invitații noștri de la Teatrul pentru copii și tineret Colibri din Craiova. Alături de Geo Dinescu și Marin Fagu (actori și regizori ai spectacolului), copiii vor porni pe urmele îndrăgitului personaj Scufița Roșie și vor fi martori la o poveste cât se poate de adevărată și interesantă.

Sâmbătă dimineața, cei doi actori ai Teatrului Colibri, revin cu două ateliere de creație bazate pe explorarea fanteziei. Împreună cu cei mici, aceștia vor confecționa un teatru de umbre, astfel încât scenariile pe care și le imaginează să prindă viață.  Programul continuă cu spectacolul „CUTInE”, realizat în regim de coproducție, în cadrul proiectului european MAPPING – A map on aesthetics of performing art for early years, care propune să lăsăm fantezia să construiască lumi formate din cutii, care mai apoi se transformă în ziduri, case și în multe alte lucruri. Un pic mai târziu, cei mici își vor folosi mânuțele pentru a confecționa și colora și cea mai frumoasă cutie în cadrul atelierului „Cutia cu mânuțe colorate”.

Ziua de duminică, 30 ianuarie, începe cu una dintre cele mai noi producții ale Teatrului Ion Creangă, „Hainele cele noi ale împăratului” – o poveste care ilustrează timpurile noastre actuale într-o cheie special adaptată pentru categoria de vârstă 3-6 ani, care se va continua într-un atelier de bricolaj în care copiii își vor confecționa propria coroană împărătească. Seara aduce în fața spectatorilor „Punguța cu doi bani” – unul dintre cele mai îndrăgite spectacole ale Teatrului Ion Creangă, care prezintă o serie de aventuri amuzante și pline de învățături. Iar povestea nu se oprește în scenă, ci se va transforma într-un atelier de bricolaj în care cei mici vor învăța să își creeze propria pușculiță.

PROGRAM:

Vineri, 28 ianuarie

 

ONLINE

10:00 – Pernuța somnoroasă (sub 3 ani) | 40 min

Spectacol & jocuri de explorare

20:00 – Dezbatere: Fragilitatea copiilor | 1h30

Cu: Octavian Saiu și invitații săi

SALA MICĂ

17:00 – De-aș fi Scufița Roșie (3-6 ani) | 45 min

Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Craiova

18:30 – De-aș fi Scufița Roșie (3-6 ani) | 45 min

Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Craiova

Sâmbătă, 29 ianuarie

 

SALA MCĂ

10:00 – Teatru de umbre (3-6 ani) | 60 min

Atelier de creație, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Craiova

11:30 – Teatru de umbre (3-6 ani) | 60 min

Atelier de creație, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Craiova

17:00 – CUTInE (sub 3 ani) | 30 min

18:00 – Cutia cu mânuțe colorate – Atelier de pictură (+3 ani) | 60 min

Duminică, 30 ianuarie

 

SALA MICĂ

10:00 – Hainele cele noi ale împăratului (3-6 ani) | 45 min

11:30 – Coronițe pentru împărați și împărătese – Atelier de bricolaj (3-6 ani) | 60 min

17:00 – Punguța cu doi bani (3-6 ani) | 45 min

18:30 – Pușculița năzdrăvană – Atelier de bricolaj (3-6 ani) | 60 min

********

 

BILETE ȘI ACCES

 

ONLINE

Pachetul Pernuța somnoroasă (spectacol & jocuri de explorare) va putea fi urmărit online pe platforma stream.entertix.ro (în sistem live streaming). Biletele sunt disponibile pe Entertix.ro, fiecare bilet asigurând un cod de acces pentru vizionarea în timp real pe un singur device (smart TV, laptop, tabletă, smartphone etc.).

 

SALA DE SPECTACOL

Accesul la spectacole și ateliere se face în baza biletului de participare și a certificatului digital COVID-19 pentru adulții însoțitori. Deoarece evenimentele se desfășoară cu un număr redus de participanți (16 copii pentru fiecare spectacol și 10 copii pentru fiecare atelier) se recomandă achiziționarea biletelor în avans prin sistemul de ticketing Entertix.ro sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

 

********

Organizate anual în ultimul weekend din luna ianuarie, Zilele Small size propun o paletă variată de spectacole și activități pentru copii cu vârsta între 6 luni și 6 ani. Conceptul este implementat la nivel mondial de teatre din numeroase țări, printre care Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Camerun, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Israel, Irlanda, Italia, Lituania, Mexic, Mongolia, Polonia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

 

********

 

TIC PITIC – Zilele Small size 2022 #hibrid
Organizator: Primăria Municipiului București prin Teatrul Ion Creangă
Parteneri: Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Editura Didactica Publishing House, Entertix.ro, STB – Societatea de Transport București
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, GoKid!, Forbes Kids, Paptot!, Qbebe, Modern Dads, Cult-ura.ro

Eveniment recomandat de: Itsy Bitsy

Premieră în regia lui Tompa Gábor la Opera Națională București, cu „La clemenza di Tito” de Mozart
Teatru și film 19 Iunie 2024, 13:12

Premieră în regia lui Tompa Gábor la Opera Națională București, cu „La clemenza di Tito” de Mozart

Sâmbătă, 29 și duminică, 30 iunie, de la ora 18:30, sunteți invitați la premiera națională cu La clemenza di Tito de...

Premieră în regia lui Tompa Gábor la Opera Națională București, cu „La clemenza di Tito” de Mozart
Prima ediție CineMasca: O vară de proiecții în aer liber începe vineri, 5 iulie, în Amfiteatrul Teatrului Masca
Teatru și film 19 Iunie 2024, 13:06

Prima ediție CineMasca: O vară de proiecții în aer liber începe vineri, 5 iulie, în Amfiteatrul Teatrului Masca

Teatrul Masca dă startul programului CineMasca, un maraton de proiecții în aer liber în Amfiteatrul Teatrului...

Prima ediție CineMasca: O vară de proiecții în aer liber începe vineri, 5 iulie, în Amfiteatrul Teatrului Masca
Actrița Anouk Aimée a murit la vârsta de 92 de ani
Teatru și film 18 Iunie 2024, 18:29

Actrița Anouk Aimée a murit la vârsta de 92 de ani

Actriţa Anouk Aimée, una dintre figurile cele mai cunoscute ale cinematografiei franceze din secolul al XX-lea, a...

Actrița Anouk Aimée a murit la vârsta de 92 de ani
Marcel Iureș urcă pe scena ieșeană cu spectacolul „Rosto”,  în cadrul SFR 15
Teatru și film 18 Iunie 2024, 12:43

Marcel Iureș urcă pe scena ieșeană cu spectacolul „Rosto”, în cadrul SFR 15

Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) anunță un nou eveniment special în cadrul ediției...

Marcel Iureș urcă pe scena ieșeană cu spectacolul „Rosto”, în cadrul SFR 15
"Aplauze pentru poet pe scenă... în Italia", un spectacol original cu actorii Emilia Popescu și Mihai Mălaimare
Teatru și film 16 Iunie 2024, 07:10

"Aplauze pentru poet pe scenă... în Italia", un spectacol original cu actorii Emilia Popescu și Mihai Mălaimare

Emilia Popescu și Mihai Mălaimare vor susține un turneu cu spectacolul Aplauze pentru poet pe scenă… în Italia ,...

"Aplauze pentru poet pe scenă... în Italia", un spectacol original cu actorii Emilia Popescu și Mihai Mălaimare
Festivalul New Wave Theatre Reșița 2024: 9 zile de experiențe culturale unice
Teatru și film 15 Iunie 2024, 05:54

Festivalul New Wave Theatre Reșița 2024: 9 zile de experiențe culturale unice

Teatrul de Vest Reșița împreună cu Radio România Reșița și Primăria Reșița invită bănățenii într-o...

Festivalul New Wave Theatre Reșița 2024: 9 zile de experiențe culturale unice
Astăzi începe Festivalul Internațional de Film Transilvania
Teatru și film 14 Iunie 2024, 15:04

Astăzi începe Festivalul Internațional de Film Transilvania

Festivalul Internațional de Film Transilvania , cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează...

Astăzi începe Festivalul Internațional de Film Transilvania
Premiera PRINŢESA CIRCULUI în regia lui BEATRICE RANCEA va avea loc la TEATRUL NAŢIONAL De OPERETĂ ŞI MUSICAL ION DACIAN pe 28, 29 şi 30 IUNIE
Teatru și film 13 Iunie 2024, 06:03

Premiera PRINŢESA CIRCULUI în regia lui BEATRICE RANCEA va avea loc la TEATRUL NAŢIONAL De OPERETĂ ŞI MUSICAL ION DACIAN pe 28, 29 şi 30 IUNIE

Fabuloasa lume a circului îşi deschide porţile pe scena Teatrului Naţional de Operetă și Musical „Ion...

Premiera PRINŢESA CIRCULUI în regia lui BEATRICE RANCEA va avea loc la TEATRUL NAŢIONAL De OPERETĂ ŞI MUSICAL ION DACIAN pe 28, 29 şi 30 IUNIE
Ascultă live

Ascultă live

12:00 - 13:00
Concert de prânz
Ascultă live Radio România Cultural
10:10 - 13:00
PRIETENII DE LA RADIO
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru