Fragmentar, din 9 decembrie pe marile ecrane
22 November 2016
VIKTORIA în avanpremieră la CINE M-A văzut la Habitus
22 November 2016

Sibienii sunt invitați la spectacolul aniversar Ajungem Mari Sibiu

Sibieni de toate vârstele sunt invitați luni, 28 noiembrie, ora 18.00, la Sala Thalia, la spectacolul aniversar ‘Călătoria noastră în 365 de zile’, care marchează un an de activitate în centrele de plasament din județul Sibiu a programului educațional Ajungem Mari.

‘Primul nostru an de activitate a fost pur și simplu magic. Ne-a oferit oportunitatea să cunoaștem mulți copii minunați, să legăm prietenii și să învățăm unii de la ceilalți. Aceste douăsprezece luni înseamnă foarte multe momente frumoase, pe care ne dorim să le sărbătorim alături de toți cei care le-au făcut posibile. Totodată, invităm la spectacol persoane dornice să ne cunoască, să afle cine suntem și ce facem’, a declarat Carmen Bucșa. coordonator Ajungem Mari Sibiu.

Spectacolul implică 25 de tineri din centrele de plasament din Sibiu, care au pregătit, împreună cu voluntarii Ajungem Mari, trei momente artistice: spectacol de teatru ‘Micul Prinț’, dans și muzică și concert de jazz. La final, spectatorii sunt invitați la o recepție, unde pot admira o expoziție cu lucrările realizate de copii în aceste 365 de zile, poze de la activități și informații despre primul an al Ajungem Mari în Sibiu. Gazda evenimentului este Nicolle Stănese, iar intrarea la spectacol este liberă.

‘Programul educațional ‘Ajungem Mari’ vorbește prin el însuși, a împlinit 1 an și va crește frumos atât prin numărul de voluntari implicați, cât și prin diversitatea activităților pe care le va derula în beneficiul copiilor instituționalizați, până la momentul când cei mici ajung mari învățând să devină independenți, iar cei deja mari, conștientizându-și propria valoare, identitate și drumul în viață. Aprecieri sincere și mulțumiri alese tuturor voluntarilor care au înțeles să dăruiască timp, atenție și dragoste acestor copii deosebiți, și țin să accentuez că încurajez voluntariatul în rândul tinerilor, acesta putându-le oferi experiențe profesionale remarcabile și sentimentul utilității sociale,’ a precizat Laura Vîlsan, director general Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

Spectacolul aniversar face parte din proiectul ‘Dăm aripi copiilor din centrele de plasament’, finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin Semimaraton Sibiu 2016. Semimaraton Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri al comunității sibiene, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, programul Ajungem Mari se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu — două centre, Orlat, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 250 de copii și implicând 110 voluntari.

În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, în doisprezece luni de la lansarea programului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniș și două drumeții montane, ateliere de ciocolată și dulciuri raw vegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, ieșiri la teatru, cinema, restaurant și zoo, vizite la diverse evenimente (Noaptea Cercetătorilor, Transylvanian Grad Prix ), expoziții și librării, un atelier de conectare cu sine prin pictură, o excursie la Daneș-Târgu Mureș.

Mai mult, în urma spectacolului caritabil de magie organizat prin programul Ajungem Mari, 30 de copii au beneficiat de un total de 15 sesiuni de dezvoltare personală. Cursul caritabil de acordare a primului ajutor la bebeluși și copii ‘Fii salvatorul copilului tău!’ a strâns aproape 3.900 de lei pentru educația sanitară a tinerilor. Iepurașul Secret le-a îndeplinit dorințelor unui număr de peste 250 de copii, iar campania ‘Carte dăruită, viață îmbogățită’ a adus în centrele de plasament peste 1.000 de cărți pentru copii.

În plus, ‘Ziua Carierei’ le-a oferit copiilor orientare profesională și oportunitatea de a cunoaște meserii variate. Pe toată perioada vacanței de vară, tinerii de la un centru din Sibiu au beneficiat de antrenamente gratuite la o sală de sport. În urma evenimentului ‘Pedalam pentru viață’, 30 de copii beneficiază de cursuri săptămânale de dansuri de societate, pentru o perioadă de trei luni.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu este o instituție publică subordonată și finanțată de către Consiliul Județean Sibiu. DGASPC Sibiu este principalul furnizor de servicii sociale la nivelul județului și asigură aplicarea politicilor și strategiilor de asistență socială în domeniul protecției copilului , familiei, persoanelor singure, vârstnice, persoanelor cu dizabilități, precum și a altor categorii de populație aflate în situații de risc.

Programul educațional Ajungem Mari — Asociația Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.

Principalul program este Ajungem Mari, ce susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul își propune să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

Persoana de contact:

Carmen Bucșa

Coordonator Ajungem Mari Sibiu

www.ajungemmari.ro

https://www.facebook.com/Ajungem-MARI-Sibiu-171241613232107/?fref=ts

‘Proiectul de voluntariat al anului’ la Gală Națională a Voluntarilor 2015

Premiul II la categoria ‘Proiecte de voluntariat’ — Gala Societății Civile 2015

‘Proiectul anului în domeniile umanitar și sănătate’ — Gala Proiectelor de Tineret Timiș