20 de filme de călătorie în premieră națională la Itinerama Travel Film Festival. Printre ele: Été 85, Babyteeth și Terrible Jungle
8 September 2020
Pe 18 septembrie e Noaptea Albă a Filmului Românesc!
8 September 2020

Spectacole în aer liber în weekend-ul 11-13 septembrie: RÂD NERVOS | MARELE PREMIU | BUZUNARUL CU PÂINE, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați

Serile de teatru continuă în Curtea Interioară a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați cu o suită de spectacole care îndeamnă în egală măsură la râs și la reflecție.

Vineri, 11 septembrie 2020, la ora 21:00, actorul Nicholas Cațianis revine pe scena în aer liber a Dramaticului cu one-man show-ul RÂD NERVOS. Pentru interpretarea de excepție din acest spectacol, Nicholas Cațianis a câștigat Premiul pentru cel mai bun actor la Gala HOP, Gala Tânărului Actor în anul 2015. Monodrama RÂD NERVOS are la bază textul original al lui Christopher Durang (Râs nervos) și conține și alte texte culese din repertoriul lui Nicholas Cațianis. Reprezentația durează 45 de minute. Prețul biletului este 21 de lei.

Sâmbătă, 12 septembrie 2020, la ora 21:00, în Curtea Interioară a Dramaticului se joacă spectacolul MARELE PREMIU, de Mimi Brănescu, regia: Radu Nichifor, scenografia: Daniel Divrician. În distribuție: Elena Ghinea și Ștefan Forir. Ea e o țigancă cocoțată într-un copac, iar el e un tânăr care ia loc pe o bancă din apropiere. Dialogul amuzant dintre cei doi reușește să depășească granițele confortabile ale comunicării superficiale deoarece ea îi spune chiar și lucrurile pe care el nu vrea să le audă. „De foarte puține ori în viață sau pe scenă ajungi să ai o discuție adevărată tu cu tine. Această piesă te lasă să faci asta”, declară regizorul Radu Nichifor. Reprezentația durează 50 de minute. Prețul biletului este 21 de lei.

Duminică, 13 septembrie 2020, la ora 21:00, este programat spectacolul BUZUNARUL CU PÂINE, de Matei Vișniec, regia și scenografia: Vlad Ajder. În distribuție: Răzvan Clopoțel și Ștefan Forir. Un intelectual de buzunar şi un idiot bun ca pâinea caldă, amândoi purtând zilnic povara vieţii de om al străzii şi a „averii” pe care o adună din gunoaie, ne arată faţa sordidă a ignoranţei în această montare încărcată de umor a dramei cu final fantastic semnate de Vișniec. Spectacolul a obţinut Premiul Godot la Festivalul „Hyperion iese la Godot” desfășurat în 2015 la Bucureşti. Reprezentația durează 45 de minute. Prețul biletului este 21 de lei.

Biletele pot fi achiziționate online de pe bilete.fanitardini.ro și de la casa de bilete a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Informații și rezervări: 0758-049-850.

Calendarul spectacolelor în aer liber programate de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în Curtea Interioară din Domnească 59 poate fi consultat pe http://www.fanitardini.ro/program/.