Scena.ro #8: Teatrul în pandemie
28 August 2020
THESPIS – REVISTA GALEI HOP
28 August 2020

Spectacole lectură în curtea Reactor

30 august, 1, 3, 5, 7 septembrie

Ora 19:00

Cinci piese de teatru scrise vara aceasta în cadrul rezidenței Drama 5 vor fi prezentate publicului clujean sub formă de spectacole lectură.

Drama 5 este un program de rezidență desfășurat anual începând cu 2016, în cadrul căruia cinci autori dramatici sunt invitați la Reactor, unde li se oferă consiliere și condiții pentru a crea câte o piesă de teatru. Cu sprijinul autoarei Alina Nelega, rezidenții ediției a V-a au creat șase piese de teatru (una dintre rezidente s-a simțit inspirată și a scris două texte), dintre care una va fi montată la Reactor, iar celelalte vor fi prezentate în cadrul a cinci spectacole lectură. Toate piesele urmează a fi publicate într-un volum online realizat în parteneriat cu editura Liternet.

Accesul la spectacolele lectură este liber, pe bază de rezervare la adresa de e-mail rezervari.reactor@gmail.com, cu menționarea titlului spectacolului pentru care se face rezervarea. Mailul de rezervare trebuie să mai conțină numele persoanei care rezervă și un număr de telefon.
Spectacolul va avea loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de distanțare fizică. Purtarea măștii pe toată durata evenimentului este obligatorie.


Evenimentul face parte din proiectul Drama 5. Ediția a V-a, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Acest eveniment este de asemenea co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca prin proiectul “Reactor 2020. Public și cadre de creație”.

Programul spectacolelor lectură:

30 august, ora 19:00 – Toate astea vor fi ale tale de Selma Dragoș

Regia Raul Coldea

Cu: Alexandra Caras, Oana Mardare, Alina Mișoc, Paul Sebastian Popa

1 septembrie, ora 19:00 – Ce-ți iau de Elena Morar

Regia Olivia Grecea

Cu: Oana Hodade, Alina Mișoc, Paul Socol, Doru Taloș

3 septembrie, ora 19:00 – O zi bună pentru crabii hermit de Elena Morar

Regia Olivia Grecea

Cu: Alexandra Caras, Oana Hodade, Oana Mardare, Alina Mișoc, Paul Sebastian Popa

5 septembrie, ora 19:00 – Unul dintre noi de Raluca Ungureanu

Regia Olivia Grecea

Cu: Alina Mișoc, Paul Sebastian Popa, Doru Taloș

7 septembrie, ora 19:00 – Parfum de sparanghel de Oana Uiorean

Regia Raul Coldea

Cu: Andreea Ajtai, Alexandra Caras, Dragoș Lupău, Oana Mardare, Alina Mișoc

__________________________________________________________________

Mai multe detalii despre proiectele Reactor de creație și experiment pe site-ul nostru: www.reactor-cluj.com, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/ReactorCluj și pe cea de Instagram: www.instagram.com/reactor.cluj.