S.O.S. Dispar poveștile ajunge în Tulcea, Buzău, Brașov și Craiova
10 October 2019
Filmele premiate la Cannes ajung la cea de-a patra ediție Les Films de Cannes à Timișoara între 18 și 20 octombrie
10 October 2019

Spectacolul “De mână cu tine” revine la Teatrul de Păpuşi „Gulliver”

„De mână cu tine”, un spectacol inedit unde imaginaţia şi copilăria se prind de mână pentru o experienţă plină de farmec şi culoare, se va juca în această duminică la Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, de la ora 10:30.

Un spectacol aparte, ce se adresează copiilor cu vârste foarte mici, „De mână cu tine” este prima producție a Teatrului „Gulliver” ce face parte din programul Educaţia timpurie – pentru copii între 0-3 ani. Astfel, acest spectacol reprezintă primul pas al copilului în lumea teatrului, unde, înainte de a înţelege, va simţi experienţa directă a muzicii, dansului, picturii – arte ce îi cultivă şi formează sensibilitatea, gustul, interesul pentru frumos.

Un bun start în viață este dat de o dezvoltare psiho-emoțională echilibrată a celui mic, care să asigure un parcurs pozitiv în anii ce vor urma. Pentru ca lumea să fie frumoasă, este nevoie să fie văzută frumoasă de acum, din primii ani ai vieții. Acest demers poate fi realizat în mod natural şi armonios prin intermediul teatrului, iar spectacolul “De mână cu tine” stimulează capacitatea și interesul copilului mic de a descoperi, de a se implica și a învăța prin interacțiune nemijlocită. Astfel, la finalul reprezentației, copiii vor fi încurajați să pășească pe covorul de scenă, unde vor interacționa cu actorii și decorul, cu luminile și labirintul magic alcătuit din perdele fluide.

Regia artistică a acestui spectacol nonverbal şi întregul concept al instalaţiei care constituie decorul spectacolului poartă semnătura Danielei Andrei, iar realizarea acestuia a fost posibilă datorită arhitectului Adrian Adam. Scenariul, special gândit pentru copiii de 0-3 ani, îi aparţine lui Carmen Palcu Adam, una dintre cele mai îndrăgite actrițe ale Teatrului „Ion Creangă” din București, şi promite să aducă în faţa micilor spectatori o poveste care surprinde prin candoarea sa. Muzica originală, compusă de Radu Mihalache, conferă o nuanță suavă întregului spectacol ce prinde viață cu ajutorul actorilor Ramona Păuc/Valeria Taban și Andrei Dombrovschi/Ionuţ Tudorache, a căror mișcare scenică a fost atent lucrată sub îndrumarea tinerei coregrafe Andra Burcă.

Spectacolul se joacă la sala Studio a Teatrului Dramatic “Fani Tardini”, un spațiu mai restrâns și intim, în care copiii să poată vedea îndeaproape toate întâmplările care compun povestea. Pentru accesul în sală, este nevoie ca aceştia să se descalțe și să stea așezați pe mai multe pernuţe, cât mai aproape de scenă.

Pentru un copil, umbra este un monstru şi de oriunde pot ieşi creaturi îngrozitoare. Imaginaţia se serveşte de frică şi frica de imaginaţie, dar ”De mână cu tine” nu mă mai tem şi aflu frumuseţea lumii, într-un spectacol instalaţie – o experienţă senzorială unică şi fascinantă pentru copii între 0 şi 3 ani.

Biletele se pot achiziţiona online, de pe http://bilete.teatrul-gulliver.ro, inclusiv cu tichete culturale, şi de la sediul teatrului, în ziua spectacolului. Preţul biletelor este de 12 lei/copil şi 15 lei/adult.