În primul weekend din octombrie ne pregătim de maraton, ne pregătim de „25 de ore de teatru non-stop”
3 October 2019
PORTRET: Mircea Albulescu – un actor de o rară intelectualitate
4 October 2019

Spectacolul „Regina Maria, Regina tuturor românilor“, prezentat în cadrul „Studioului de teatru româno-american” de la New York

Spectacolul „Regina Maria, Regina tuturor românilor“, o montare plină de pasiune și ingeniozitate realizată și interpretată de Liana Ceterchi, va fi prezentat la New York, în 4 octombrie, în cadrul unuia dintre noile programe permanente ale ICR New York, numit „Studioul de teatru româno-american”/”Romanian-American Studio Theater”.

Piesa, pe un text de Liana Ceterchi și Edith Negulici după jurnalele de război ale Reginei Maria, reface cu autenticitate și patos universul tragic al României în Primului Război Mondial, vorbind despre eroismul, voința de fier și iubirea necondiționată față de țara sa adoptivă a marii suverane.

Reprezentanția de la New York face parte dintr-un amplu turneu american care mai include orașele Philadelphia, Boston, Manchester și Cleveland.

Spectacolul este produs de Asociația „IF…/DACĂ pentru femei”, proiecțiile video și luminile aparțin lui Leondard Băcică și Ana Turoș, iar muzica este compusă de Elena Albu.

Pentru mai multe informații, vizitați situl ICR New York www.rciusa.info