Trei spectacole excepționale ale Naționalului ieșean, disponibile online
16 April 2021
Exclusiv pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou”, spectacolul PiSiCi
19 April 2021

Spectacolul „Visul unei nopți de vară”, transmis pe YouTube, în regim gratuit

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați difuzează pe YouTube, duminică, 18 aprilie 2021, la ora 19:00, spectacolul „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia: Eugen Gyemant.

Spectacolul va putea fi urmărit accesând linkul https://youtu.be/vDyoQ3EKVVs și va fi disponibil doar pe durata transmisiei sale (două ore și zece minute). Vizionarea va fi gratuită. Este o înregistrare de la premiera din martie 2017 a acestui spectacol, cu regretatul Lucian Pînzaru în rolul Oberon.

Scrisă în anii 1595-1596, comedia „Visul unei nopți de vară” („A Midsummer Night’s Dream”) este una dintre cele mai populare piese de teatru scrise de dramaturgul și poetul englez William Shakespeare. Astăzi, ea este jucată la scară largă pe scenele lumii.

Acțiunea piesei este plasată în Atena, iar întâmplările gravitează în jurul nunții lui Theseu, ducele Atenei, și a Hippolytei, crăiasa amazoanelor. Un grup de actori amatori care urmează să prezinte un spectacol de teatru la nunta regală și patru îndrăgostiți din Atena rătăcesc, noaptea, într-o pădure fermecată de lângă orașul elen, populată cu zâne și spiriduși. Angajate în propriul lor conflict, ființele supranaturale manipulează oamenii și se joacă cu destinele acestora, oferindu-le în final confortul gândului că întâmplările altfel inexplicabile prin care au trecut nu au fost altceva decât un vis.

Spectacolul regizat în 2017 de Eugen Gyemant este prima montare a piesei „Visul unei nopți de vară” la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.